El Trompeta visita Lola Anglada, poderosa memòria

13 Setembre 2012
0

Si hi va haver una il·lustradora important pels catalans als anys vint i trenta, aquesta va ser sens dubte la Lola Anglada. La seva obra va ser principalment catalanista, feminista i per la República. Entre la seva obra podem trobar molts contes il·lustrats amb aquests ideals. De l’exposició ja us en vaig parlar l’altre dia, però hi vaig poder ser l’altre dia i em va agradar moltíssim. Com anècdota em quedo amb la imatge d’una dona de 93 anys que visitava l’exposició amb el que probablement era el seu fill, i lamentava que el museu que li han de fer a la il·lustradora a Sitges i que fa anys que està aprovat, encara no s’ha dut a terme, i esperava no morir sense haver-lo vist, ja que ella de petita va créixer i es va educar amb les seves històries. Una simple anècdota que a mi m’ha semblat un reflex de la importància que va ten ir i ha tingut per a molts catalans i catalanes Lola Anglada.

Pel que fa a l’exposició, no és gaire gran, es pot visitar de manera gratuïta al museu d’Història de Catalunya, a la planta d’a baix, i està molt ben estructurada en tres parts molt marcades: la seva vida republicana, catalanista i feminista, tres adjectius que defineixen sens dubte a aquesta il·lustradora. Hi podeu veure originals, esbossos i tota mena de material recollit per aquesta exposició de diverses col·leccions particulars, donacions anònimes i ajuntaments de Catalunya.Comentaris

Deixa la teva opinió