El Trompeta recomana… CONTES DE BARRETS

28 Setembre 2012
0

Sí ho sé, és un tema curiós, si més no estrany, contes d’animals que porten barret? No té gaire sentit, si més no vaig trobar dos títols que em van agradar molt i després de donar-los forces voltes i de no saber sota quin tema fer-los encaixar, em vaig adonar que en els dos casos els barrets eren molt importants. És per això de la temàtica que avui ens ocupa. Estic molt contenta d’haver trobat dos contes tan peculiars i poder-vos-els portar. Espero que us agradin.

POR QUÉ LOS GATOS NO LLEVAN SOMBRERO, Victoria Pérez Escrivá, Il·l. Ester García, Editorial Thule –> Aquest és un conte per reflexionar, per pensar, per intentar ser qui som i no voler ser qui no som, per ser autèntics, per ser nosaltres mateixos. Aquest conte es qüestiona tot un seguit de preguntes: Perquè tenim tantes coses? Perquè els gats no porten barret? Perquè els arbres no tenen butxaques? Perquè l’aigua repel·leix l’oli? Perquè ens tenyim el cabell? Quantes coses portes al damunt que no són teves?

El conte et proposa que et treguis tots els artificis, totes les màscares, tot el que fa amagar qui ets de veritat i que siguis tu mateix, siguis com siguis. I sobretot, si ets un gat no et posis barret.

Un conte que busca l’autenticitat i ho fa a través de preguntes que en un inici poden semblar estúpides però que et permeten reflexionar i pensar en qui ets en realitat.

ON ÉS EL MEU BARRET, Jon Klassen, Editorial Milrazones –> Aquest és sens dubte un conte curiós, i és que si en l’altre ens recomanaven que els gats no portessin barret, en aquest tenim un ós que l’ha perdut, i que el busca desesperadament. L’acció es va succeint de manera continua, i l’ós va preguntant a tots els animals que troba si han vist el seu barret. Poc text, només dues frases en cada dues planes, un text basat en el diàleg i unes il·lustracions sobre fons blanc li donen aquest conte el seu peculiar aspecte.

Un ós a priori estrany i inexpressiu però alhora divertit i preocupat perquè no troba el seu barret. Un final sorprenent i inesperat, i diversos fets que van succeint fora de la pròpia escena.

Un conte divertit si més no.Comentaris

Deixa la teva opinió