El Trompeta recomana… CONTES INVERSEMBLANTS

19 Octubre 2012
0

A vegades hi ha contes estranys, contes imaginatius, fantàstics… històries que és impossible que tinguin lloc a la nostra realitat però que sí que son possible en el món de la nostra imaginació, dels nostres somnis. I és a aquells llocs on només ens pot portar la imaginació, on us vull portar avui, històries impossibles i sorprenents, estranyes i divertides.

CRÍCTOR, Tomi Ungere, Editorial Kalandraka –> Aquesta és l’estranya història de Críctor una boa que es converteix en la més admirada mascota per a tots, tothom l’admira, a tothom li agrada, és la millor amiga de l’home, i concretament és la mascota d’una senyora gran.

Un llibre del 1963 que encara avui conserva tota la frescor i ironia fent-la una obra que bé podria haver estat escrita avui dia. Un clàssic sorprenent, divertit que pren a la boa com a la mascota perfecte.

ATRAPAT, Oliver Jeffers, Editorial Andana (2012) –> I arriba a les nostres contrades un altre dels fascinants títols d’aquest autor infantil de fama internacional, Oliver Jeffers. Una història senzilla, plena d’enginy i de la màgia habitual d’aquest autor. El protagonista és Floyd i tot comença quan el seu estel es queda atrapat en un arbre. Per a fer-la caure decideix llançar la seva sabata, però hi queda atrapada, farà el mateix amb l’altre i el resultat serà igual, i així amb una escala, una galleda de pintura, la pica de la cuina, un orangutan una balena… finalment l’arbre acaba convertint-se en una espècie d’arbre de Nadal guarnit amb els objectes més estranys que us podeu imaginar, objectes cada vegada més grossos que queden atrapats entre les seves branques.

Un llibre que us agradarà, us farà riure i us sorprendrà, i és que l’Oliver Jeffers té en aquest llibre la particularitat de fer-nos riure molt en una història esbojarrada com aquesta.

LA NAU D’EN GUIM, David Granados Niubó, Editorial Takatuka –> En Guim no seria el nen més popular de l’escola, ni molt menys de la seva classe. Sempr va amb aire distret, despentinat i pensant en les svees coses. Els nens de l’escola se n’en riuen quan va amb el seu patinet vell i atrotinat cap a l’escola. Però a en Guim tot això no li importa gens, i és que ell somia en ser astronauta algun dia, per poder així viatjar a les galàxies més llunyanes. Però mentre aquest dia no arriba es passa hores i hores dibuixant altres planetes, marcians i naus extraterrestres, fins i tot en hores de classe. Però un bon matí es despertarà amb una sorpresa ben estranya, i és que el dibuix de la nau espacial que havia fet el dia anterior i que havia deixat sobre la taula de la seva habitació, ja no hi és…

Una història divertida, estranya, sorprenent, simpàtica. Estic convençuda que us arrencarà un somriure.



Comentaris

Deixa la teva opinió