El Trompeta recomana… CONTES DE TOTS SANTS

26 Octubre 2012
0

Suposo que tots i totes sou conscients que s’acosta la Castanyada, i l’estreta relació que aquesta té amb els difunts, fantasmes, esperits i tot allò relacionat amb certa manera amb la por. Ja sabeu que jo sóc partidària de les tradicions de les nostres contrades, i que normalment no en celebro les estrangeres, però avui no us porto contes de Halloween, no us enganyeu. Ni tampoc us porto contes de la castanyera, de la tardor ni de la castanyada, i és que considero que això ja ho fet uns quants anys i ja està força vist, us vull acostar la Festa de Tots Sants de manera diferent.

Deixem-nos ja de preàmbuls i us explico el que us he portat:

NIT DE FANTASMES, Anna Gasol i Teresa Blanch, Il·l. Eva Sans, Col·lecció Contes d’Ara, Editorial Baula (2012) –> Aquesta és la història de com dos bessons, la Paula i en Marc expliquen a en Michael, el seu amic, la tradicional festa de la castanyada. A la vegada tots plegats descobriran les meravelles de la tardor. En Michael a més els hi ha preparat una sorpresa de por característica de la festa de Halloween que es celebra al seu país. Un conte que explica com dues tradicions diferents es poden trobar i conviure l’una amb l’altra. Una manera no tan clàssica com acostuma a ser habitual d’acostar la tardor, la Castanyada, el Halloween i tot plegat als nens i nenes.

LA CARABASSA DE LES ÀNIMES, Elena Ferro, Il·l. Subi, Col·lecció Els Contes del Follet, Editorial Baula (2012) –> Ja sabeu que tinc una gran debilitat amb aquesta col·lecció, i és que els Contes del Follet són uns àlbums que inclouen un conte pels infants que es dedica a explicar una tradició, explicat per en Sebastià Panarra, El Follet de les Festes. Lletres de cançons o poemes relacionades amb la festa o tradició que pretenen explicar, i una molt bona explicació i molt aclaridora del costum o tradició.

Doncs bé, amb aquest títol el que es pretén és explicar com una tradició que en un inici sembla tan americana com és Halloween, prové d’una tradició europea medieval molt antiga on la carbassa era el símbol de les ànimes que ens visiten per Tots Sants.Comentaris

Deixa la teva opinió