El Trompeta recomana… CONTES DE VOCABULARI

16 Novembre 2012
0

El que us explicava la setmana anterior sobre els contes per a nens molt petits, ho reafirmo amb les recomanacions que us porto avui. Es tracta de contes que permetran als nens petits aprendre nou vocabulari. Imatges senzilles i il·lustracions clares, avui us porto uns quants contes per enriquir els coneixements dels nens menuts. Són força diferents entre ells pel que fa a les temàtiques, però parteixen de la mateixa base, poc text i molta imatge. A veure què us semblen.

UN DIA AMB LA TINA, Séverine Cordier, il·l. Cynthia Lacroix, Editorial Cruïlla (2012) –> Aquest és un conte molt senzill, però amb una gran quantitat de vocabulari, tot plegat relacionat amb el dia a dia de la Tina, un dia normal en la vida de qualsevol nen repassat a través d’un munt de paraules d’objectes que es va creuantt al llarg del dia, des del moment de despertar-se fins l’hora d’anar a dormir.

Molt bones il·lustracions, molt detallades i molt dolces, fan d’aquest llibre de vocabulari un conte molt complert i molt interessant per als més menuts de la casa.

EL LLIBRE DE LES VEUS, Soledad Bravi, Editorial Corimbo –> Aquest és un llibre de vocabulari d’aniamsl. Però no us enganyeu, no es limita a dir-nos els noms de tots els animals que hi van apareixent, sinó que a més ens diu quin tipus de so fa cada animal, així per exemple: el toro brama, la vaca mugeix, l’ós rugeix, el llobató udola…

Les il·lustracions de la Soledad Bravi són el format perfecte per un llibre com aquest. Línies gruixudes, colors plans, fons de colors molt vius, el converteixen en un llibre clar i atraient als ulls d’un nen.

COM ESTÀS?, Anthony Browne, Trad. Helena García, Editorial Kalandraka – Hipòtesi (2012) –> Tot i que aquest és un conte pensat per a nens una mica més grans (a partir de 3 anys) es tracta d’un conte senzill, però que ens parla de quelcom una mica més complicat que un conte de vocabulari, parla de sentiments i emocions, al cap i a la fi d’estats d’ànim. Amb poques paraules i unes imatges molt clarificadores els nens aprendran a descobrir paraules com trist, content, sol, avorrit… El text, els colors, els complements de les imatges… permeten acostar molt bé el significat de totes aquestes paraules als infants. És per això, que aquest el considero també un conte de vocabulari, sí un vocabulari una mica més complex, peò al cap i a la fi paraules que formen part del nostre dia a dia i del dels nostres nens.



Comentaris

Deixa la teva opinió