ERNEST ET CELÉSTINE

4 Desembre 2012
0

Avui us vull parlar d’una nova joia del món de les pel·lícules d’animació, es tracta del film Ernest et Celéstine, una pel·lícula basada en els contes de l’autor belga Gabrielle Vincent, que va començar l’any 1982 una sèrie protagonitzada per l’Ernest i la Celéstine, i que estaria formada per un total de 25 títols que es publicarien fins l’any 2004, 4 anys després de la mort de l’autor.

La història de la pel·lícula ens narra els inicis d’una peculiar amistat, l’amistat entre l’Ernest i la Célestine.L’Ernest és el coprotagonista de la història, és un ós pobre, que viu en una situació marginal, li haura agradat guanyar-se la vida com a músic o com a poeta, però lluny d’això es dedica a fer el músic i pallasso ambulant pels carrers, per tal d’aconseguir algunes almoines. Roba per poder menjar, i tot i ser un gran rondinaire també és un ós de gran cor, que un bon dia trobarà dormint en un contenidor la Célestine i l’acabarà convertint n la seva gran amiga. El problema de tot plegat és que la Célestine és una ratolineta orfe, i això en el món dels ossos està totalment prohibit, ja que no està gaire ben vist que un ós vagi amb una ratolineta, i molt menys que es facin amics! Junts començaran una amistat pràcticament clandestina, i perseguida que els portarà a viure incomptables aventures.

Doncs aquest bonic relat, es convertirà en una bonica joia dels enamorats del bon cinema d’animació, i sens dubte que seria una pel·lícula que m’agradaria molt veure. Però de moment ens haurem de conformar amb algunes imatges i el tràiler, ja que no s’estrenarà de moment a les nostres contrades, i ho farà a França i a Luxemburg el proper 12 de Desembre, i el 19 de Desembre a Bèlgica.

L’adaptació a pel·lícula d’animació, modernitza evidentment l’estil de dibuix de la il·lustració original, molt més clàssica, però li continua aportant a la història la màgia i la dolçor que vol transmetre.

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió