El conte de… EL PAPU

15 Gener 2013
0

El Papu en sí, com a personatge característic de la mitologia catalana, no té conte, el que sí que m’he decidit a portar-vos, és una de les poques (per no dir l’única) versions del conte popular espanyol sobre el Tragaldabas, en format conte per a nens. Es tracta del conte publicat en gallec i castellà, O Papón o El Tragaldabas, i resulta lògic que una editorial gallega com és OQO, i en una regió on la mitologia és tan important i popular, que a un personatge com al seu O Papón li fessin un conte. En definitiva, us convido a descobrir-lo.

EL TRAGALDABAS, Pablo Albo, Il·l. Maurizio A. C. Quarello, OQO Editora (Novembre del 2006) –> Aquest conte és una versió de la història clàssica sobre el Tragaldabas i de com acaba sent vençut per una insignificant formiga, però amb la peculiaritat que està escrit per un dels clàssics dels contes en castellà a l’estat espanyol, en Pablo Albo. Amb un estil sempre divertit, diferent i peculiar. Aquesta versió és amable, desenfadada i amb un final menys tràgic que l’original, i és que lluny d’acabar amb la vida de l’antagonista, com ens narra el relat original, el dolent s’acaba integrant en el món del bo, un reflex de que en aquest cas el bé ha triomfat sobre el mal.

Pel que fa a les il·lustracions, són de l’il·lustrador italià Maurizio A. C. Quarello, un il·lustrador atrevit en els jocs amb les ombres, i els plans, d’allò més originals i arriscats. Unes il·lustracions amb un punt de foscor, i un xic tenebroses, que poden generar realment por en els lectors, fan que sigui l’il·lustrador perfecte per un conte d’un espantamainades com ho és en aquest cas el Tragaldabas.Comentaris

Deixa la teva opinió