El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ BALLMANETES

18 Gener 2013
0

Avui us porto una col·lecció que em va agradar moltíssim quan la vaig descobrir a la Setmana del Llibre en Català. es tracta de Ballmanetes. Ballmanetes és una col·lecció de contes publicat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat molt recomanable, i ara us explico perquè. Són una sèrie de contes que es basen amb les primeres cançons que ensenyem als nens menuts quan comencen a parlar i a cantar, evidentment. A dins de cada conte trobareu el text amb la lletra de la cançó, i aquesta mateixa il·lustrada per diferents il·lustradors de qualitat de les nostres contrades. Així com també apareixen a les cantonades de les planes uns dibuixets encerclats d’alguns dels elements, objectes o personatges que es relacionen amb la cançó.

És amb aquests contes que els infants començaran a aprendre les primeres cançons, vocabulari, així com podran mirar tot el que va passant en les il·lustracions.

Pel que fa a l’edició és acurada i molt interessant, i és que Publicacions de l’Abadia de Montserrat sempre ofereix molt bons contes i productes per als mes menuts, sobretot i molt especialment tota aquella mena de contes relacionats amb la música i les cançons, dels que en tenen una cura especial.

En relació als il·lustradors són de molta qualitat i cadascú d’ells li aporta el seu toc personal a la cançó, des de la dolçor de l’Irene Bordoy fins l’estil desenfadat de la Mercè Canals o el Luchini, passant per el Christian Inaraja, Sebastià Serra, Marta Balaguer, l’Emma Schmid, Dani Jiménez, Carles Ballesteros o Laura Miyashiro.

El format és de 8 planes, de cartró dur i cada conte té una forma diferent que s’adapta a la pròpia cançó.

Ara us deixo amb tots els títols de la col·lecció i les il·lustracions de la portada i tot el que n’he pogut trobar.

LA LLUNA LA PRUNA, Popular, Il·l. Irene Bordoy, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Març 2011)

SOL, SOLET, Popular, Il·l. Sebastià Serra, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Març 2011)

PLOU I FA SOL, Popular, Il·l. Marta Balaguer, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Maig 2012)

ESCARABAT, BUM, BUM!, Popular, Il·l. Mercè Canals, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Maig 2012)

CARGOL, TREU BANYA, Popular, Il·l. Emma Schmid, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Octubre 2011)

ELS REIS DE L’ORIENT, Popular, Il·l. Carles Ballesteros, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Novembre 2010)

EL GEGANT DEL PI, Popular, Il·l. Laura Miyashiro, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Març 2011)

BALLMANETES!, Popular, Il·l. Maximiliano Luchini, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Març 2011)

ARRI, ARRI TATANET!, Popular, Il·l. Dani Jiménez, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Juny 2011)

ARA VE NADAL, Popular, Il·l. Christian Inaraja, Col·lecció Ballmanetes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Gener 2010)



Comentaris

Deixa la teva opinió