El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ EL PETIT LEO

15 Febrer 2013
0

Avui us porto una nova col·lecció d’en Jo Lodge, potser alguns de vosaltres pel nom no us sona, o no sabeu ben bé què ha publicat i quin estil té, però si us parlo del Cocodril Coc, potser aneu fent memòria. I és que una vegada més l’editorial Baula, ha apostat per portar a les nostres contrades una nova col·lecció d’aquest autor i il·lustrador infantil. Es tracta aquest cop d’un petit lleó, de nom Leo. Sí, ho reconec l’autor no és gaire original escollint els títols dels seus protagonistes principals, però què voleu que us digui, a mi em sembla que té un estil fresc, divertit, pensat per al públic menut. En aquesta col·lecció, lluny de ser llibres amb moviment i pestanyes per estirar, està pensat per a un públic una mica més menut i són llibres amb solapes molt grans, i un format més petit i resistent. Quadrats, planes dures, menuts, coloristes, línies ben definides… ja acostumen a ser els tòpics per aquesta mena de col·lecció, però si els continuen utilitzant és que realment són recursos que funcionen amb els nens més menuts.

Com us podeu imaginar el Leo també té amics, que protagonitzen amb ell les seves aventures, que en general són aspectes de la seva vida quotidiana, que permetranals infants aprendre conceptes bàscis com els primers nombres, els colors, les peces de vestir, les formes geomètriques. En total la col·lecció té quatre títols, amb el mateix format; i després hi ha un títol també protagonitzat per en Leo però que és de format més gran, però també amb solapes, que és el primer títol que us portaré ja que tinc la sensació que es tracta d’un títol de presentació, ara entendreu perquè.

TAT, PETIT LEO!, Jo Lodge, Editorial Baula (2012) –> Aquest tot i estar en un inici fora de la col·lecció que us presento, té com a protagonista en Leo, i tot i ser de format més gran, crec que en el fons també hi forma part. És un conte de presentació, on apareix per primera vegada en Leo i també tots els seus amics, que els podrem anar descobrint amb solapes que es van estirant. I després serà el Leo i els mateixos amics, els que ens els quatre títols de la col·lecció que us presentaré ara, ens aniran ensenyant els diferents conceptes. Els seus amics són la Rita, la Duna i el Nil, una Osa panda, una girafa i un mico, i apareixen després en la resta de contes.

EL PETIT LEO I EL PIJAMA D’ESTELS, Jo Lodge, Col·l. El Petit Leo, Editorial Baula (2012) –> Amb aquesta senzilla història en la que el Leo vol anar a jugar amb els seus amics, hi descobrireu diferents estampats, estampats que apareixen en cadascún dels pijames dels seus amics, i és que tots volen marxar a dormir. Bé, de fet tots menys en Leo que no té gaire son. En aquest conte apareixerà per primera vegada el peluix d’en Leo en forma de zebra, que serà també un habitual en la resta de contes.

EL PETIT LEO I LES CINC PAPALLONES, Jo Lodge, Col·l. El Petit Leo, Editorial Baula (2012) –> -Amb un títol com aquest sembla prou senzill adonar-se que la història en qüestió anirà d’anar compatnt papallones, un total de cinc. Senzill però efectiu.

EL PETIT LEO I LES BOTES VERMELLES, Jo Lodge, Col·l. El Petit Leo, Editorial Baula (2012) –> En Leo ha perdut les seves botes vermelles, i li agraden moltíssim. Els seus amics el volen ajudar a trobar-les, però a la bossa verda de la girafa no hi són, hi ha unes ulleres de color verd, en el cistell blau del mico tampoc, i així es van sumant colors i diferents peces de vestir a la història fins al final del conte.

EL PETIT LEO I EL GLOBUS RODÓ, Jo Lodge, Col·l. El Petit Leo, Editorial Baula (2012) –> és l’aniversari del Leo i tots els seus amics li porten regals diferents, quadrats, rodons, triangulars… de totes formes i mides per tenir una festa d’allò més entretinguda.Comentaris

Deixa la teva opinió