Chris Mould

17 Febrer 2013
0

Avui us porto un molt bon il·lustrador, es tracta de l’il·lustrador anglès, Chris Mould. Des de l’any 1991 es dedica professionalment al món de la il·lustració. Va cursar els seus estudis a Leeds, i actualment viu a Bradford, ciutat de West Yorkshire amb la seva dona i les seves dues filles.

Un cop fet aquest petit apunt biogràfic, us parlaré de la seva carrera com a il·lustrador. No només il·lustra literatura infantil, sinó que el seu treball també el podeu trobar en revistes, diaris i mitjans molt diferents. Exposicions, moltíssimes publicacions i una llarga llista d’editorials de renom internacional amb les que ha treballat, són alguns dels aspectes que avalen la seva carrera. Jo el vaig  descobrir en la seva darrera traducció al català, la darrera de les seves obres que ha arribat a les nostres contrades: Pirates i tresors. Un recull de contes sobre pirates, alguns escrits per ell, i altres de grans clàssics.

Les seves il·lustracions són molt expressives, i treballades, amb un estil personal, amb moltes línies i gran precisió; els resultats en blanc i negre són realment espectaculars i tenen molta força. No és un estil excessivament infantil, de fet en podríem dir que és un xic més “comiquero”, més adult; però per segons quines temàtiques i tipus d’històries pot arribar a ser molt adient, com és el cas del recull de contes de pirates del que us he parlat abans. En definitiva, us deixo amb part del seu treball perquè entengueu la força de la que us estava parlant, ja que sovint descriure l’estil de qualsevol il·lustrador en paraules és força complicat.Comentaris

Deixa la teva opinió