El Trompeta recomana… CONTES DE KIWIS

22 Febrer 2013
0

Avui us porto unes recomanacions una mica especials, i en podríem dir que fins i tot són un xic peculiars. Contes d’animals, n’hi ha de tota mena, n’hi ha de gossos, ossets, gats… aquests en podríem dir que són els més comuns. Però avui, us porto dos contes d’un animal ben peculiar: dos contes de Kiwis. Sí, els kiwis, aquell animal tan peculiar que són ocells, però no tenen ales, menuts i amb el bec allargassat. Estic convençuda que als que volgueu descobrir, conèixer una mica més a aquest animal tan peculiar, aquests dos contes us encantaran. Contes molt diferents però amb el mateix protagonista.

KIWI, Susanna Isern, il·l.  Rebecca Luciani, Editorial La Fragatina, Col·l. Lo murallero –> Aquest conte és un conte sobre el kiwi, que viu al bosc, i del que la resta d’animals diuen que és un ocell. Com ha de ser un ocell? Si les seves ales són menudes, no té plomes i no pot volar? I a més té el cos recobert d’un pèl que punxa? Aquest és un conte que ens parla de la importància de les diferències. Està bellament il·lustrat per la gran Rebecca Luciani, és sens dubte un conte preciós, un conte d’aquells tan bonics que els nens demanaran una vegada i una altra que els expliquin. A mi em va encantar descobrir-lo, em va semblar preciós i especial.

kiwi_portada pag01-02kiwifinal kiwi luciani03 kiwi luciani04 pag13-14kiwifinal pag21-22kiwifinal pag23-24kiwifinal

KIWI, Grégoire Reizac, Il·l. Steg, Trad. Pere Comellas, Editorial Takatuka –> Aquesta és de nou una història sobre en Kiwi, que va néixer sense ales i que somia poder volar algun dia. Però serà gràcies al seu enginy i la seva voluntat de superació trobara finalment la manera de solcar els aires amb els seus companys. Un llibre sobre l’èxit de la creativitat i la perseverança en el procés d’aprenentatge, on l’esforç es veu compensat. Un conte per tal d’encoratjar als nens a perseguir els seus somnis i els seus anhels.

Kiwi-cat kiwi-takatuka2

 Comentaris

Deixa la teva opinió