El Trompeta recomana… CONTES DE NOMBRES (II)

8 Març 2013
0

Avui us porto una tipologia de contes que de petita m’agradaven molt: el contes de comptar. I és que quan un crio és molt petit i comença a aprendre els números crec que aquest tipus de contes els fascina. Avui us porto des de contes més clàssics, pel que fa al plantejament i altres més moderns. Us els presento:

ELS MEUS PRIMERS 100 NOMBRES, VVAA, Editorial Beascoa (2012) –> Aquest llibre sobre nombres i sobre compatr és dels que jo denominaria dels clàssics. És un conte senzill que consta de 100 imatges, cadascuna d’elles representa un nombre de l’1 al 100 i que permetrà a l’infant aprendre no només a compatr, sinó a relacionar el nombre amb la seva quantitat.

Martin A. La Regina

10 PETITS PINGÜINS, Jean-Luc Fromental, Col·l. La Lluna de Paper, Editorial Estrella Polar (2010) –> Aquest és un conte sobre comptar diferent, i us explico perquè. doncs perquè té una història, és en pop-up, i el que realment ens ensenya és a restar.  Ara entendreu perquè, la història ens explica que són 10 pingüins inseparables, però que plana rere plana els van succeïnt tota mena d’aventures i imprevistos que els fan anar desapareixent un per un. Al final es podran tornar a reunir?

petits-pinguins-3

100 EN TOTAL, Masayuki Sebe, Ediciones Jaguar –> I aquest que us porto ara és sens dubte el meu preferit dels tres títols que us he ensenyat avui. És un conte per comptar, però per compatr grans xifres, i és que en cada plana de dues pàgines hi ha un centenar d’elements, ja siguin ratolins, elefants, talps, gats, peixos, ocells o fins i tot formigues. Serà feina del nen de comptar-los, però que no pateixi que no cal que els compti tots. Potser pot comptar només els elefants blaus, o els peixos amb taques o els gats taronges. Dependrà de l’enginy del nen i de l’adult que l’acompanyi en aquesta peculiar lectura.

És un llibre d’aquests per mirar i remirar, ja que conté detalls divertits, i sorprenents, enginyosos i originals. I quan el nen es pensi que ha acabat el llibre, al final de tot trobarà nous reptes. Reptes però que també li pot plantejar l’adult, com per exemple que trobi l’elefant que porta una pinya a la trompa, o el gat que juga amb un ratolí a la seva cua.

L’autor d’aquesta genialitat és el japonés Masayuki Sebe que ha aportat molt color, diversió i originalitat amb les seves il·lustracions. Sens dubte, un conte divertit i entretingut.

100_en_total-baja_Página_1 LetsCountTo100_2167_spr1 100_en_total-baja_Página_3 LetsCountTo100_2167_spr2 100_en_total-baja_Página_4 100Things_elephants 100_en_total-baja_Página_5 LetsCountTo100_2167_spr3 100Things_fish 100Things_ants



Comentaris

Deixa la teva opinió