El Trompeta recomana… CONTES DE MONES

22 Març 2013
0

Ja s’acosta una de les tradicions catalanes més dolces, el dia de la Mona. I a qui no li agrada això de les mones? Pastissos delicioses i grans figures de xocolata al damunt, tot guarnit amb ous de xocolata, pollets, plomes… És tot un ritual fer i regalar una mona. I a part de tot plegat, ara també podeu regalar contes que ho expliquin!

LA MONA, Antoni Dalmases, Il·l. Viuleta, Col·l. Tradicions en rodolins, Editorial Cruïlla –> Aquest és un conte d’història senzilla i bonia, l’Helena explica a una amiga seva de classe, la Xiu, què és una mona. I és que la Xiu ve de la Xina, i l’Helena la portarà a casa de la seva àvia a fer-ne una de ben bonica, amb tots els ingredients necessaris perquè quedi perfecte: el seu pa de pessic farcit amb melmelada i recobert de xocolata, decorat amb pollets…

Si a tot plegat li sumes que els textos estan escrits en rodolí, i que les il·lustracions que ha fet la Viuleta són magnífiques, tens com a resultat un conte molt bonic per aquestes festes tan especials.

monaportada mona01libro1 libro2 libro3 libro4 libro51

PER PASQUA, LA MONA, Anna Gasol i Teresa Blanch, Il·l. Eva Sans, Col·l. Contes d’ara, Editorial Baula (2013) –> El conte que us porto ara té una història bastant similar a l’anterior. Forma part de la col·lecció de Contes d’Ara, on els dos protagonistes de la història, els bessons, expliquen al seu amic Michael les tradicions pròpies de la nostra terra. Aquest darrer però, acostuma també a aportar-los tradicions de la seva terra.

Aquesta vegada a la història s’hi suma la Rose, l’àvia d’en Michael, i tots junts descobriran un munt de coses sobre la pasqua i la primavera.

Les il·lustracions de l’Eva Sans en aquesta col·lecció són una autèntica delícia i m’agraden moltíssim.

102925_Per_pàsqua_la_mona-e1360772890338

 Comentaris

Deixa la teva opinió