El Trompeta recomana… CONTES DE LA PRIMAVERA

19 Abril 2013
0

La primavera és sens dubte una de les meves estacions de l’any preferides. Comença el bon temps, ens traiem de sobre l’abric, les floretes surten, és una època per a romàntics i bucòlics, i a mi, no us ho negaré m’entusiasma. Avui és per tot plegat que m’he decidit a portar-vos contes de la primavera, tots ells molt diferents entre sí, un amb una història un xic surrealista, l’altre més de coneixements… però tots ells amb un denominador comú l’arribada d’aquesta estació. Us convido a descobrir-los amb mi i fer una petita passejada per tots ells.

EL PAÍS DE LA PRIMAVERA, Xavier Blanch, Il·l. Frances Rovira, Col·l. La Capsa de Contes, Editorial Baula (2013) –> Aquest conte definiex a la perfecció el que és sens dubte per mi la primavera, ho fa de manera molt utòpica i metafòrica, però resulta perfecte i molt bonic d’explicar als nens. El resum del llibre diu així: “Al país de la Primavera hi plou i hi fa sol, i hi ha una princesa jove i riallera que pinta els prats amb tots els colors de l’arc de Sant Martí. Però el país de la Primavera rep alguns dies encara la visita del rei Fred i de tant en tant la de la reina Calor, que comença a treure el nas.”

A aquesta bonica història cal afegir que les il·lustracions d’en Francesc Rovira resulten simplement excel·lents, perfectes i molt boniques, i que fan del conte encara una història una mica més bonica.

102443_El_país_de_la_primavera-e1360852505152

BENVINGUDA PRIMAVERA, VVAA, Col·lecció Petits Móns, Editorial Baula (2013) –> D’aquesta col·ecció ja us n’he parlat força sovint explicant-vos que són petits llibres de coneixements, que formen part dels primers conceptes i nocions que aprenen els infants sobre el món que els envolta. Amb lletra de pal i fotografies ens parla de quins són els principals canvis que es produeixen durant aquesta estació, que els dies es fan més llarg que surten les flors, que els arbres treuen nous brots… En definitiva, tot un seguit d’explicacions per tal de que els infants entenguin aquesta nova estació en la que hem entrat.

102930_Benvinguda_primavera

EL SEGREST DE LA PRIMAVERA, Joan de Déu Prats, Il·l. Francesc Infante, Editorial La Galera (1999) –> Aquest conte va ser 1er premi Hospital Sant Joan de Déu en conte infantil l’any 1999, i la veritat és que no el coneixia. I quan el vaig descobrir l’altre dia em va encantar, i em va semblar ideal per parlar-vos de contes de la primavera diferents. Aquest sens dubte ho és, ens explica que el detectiu Marc Trena és contractat perquè ha desaparegut la primavera, i això és molt greu,. ja que la gent es refreda, no surten les flors, no canten els ocells i la gent no s’enamora. Els principals sospitosos són el senyor tardor i el Senyor Hivern, però seran realment ells els culpables de tot plegat?

Les il·lustracions d’en Francesc Infante en aquest conte són sens dubte excel·lents, divertides i amb un estil molt comiquero en la línia del relat.

segrest1 segrest-5 trena



Comentaris

Deixa la teva opinió