El Trompeta recomana… CONTES DE FADES MODERNS

26 Abril 2013
0

Avui us porto un parell de contes curiosos, que m’era una mica complicat de catalogar en cap grup, i per això m’he decidit a trobar-los una relació que sí ho reconec, és una mica pilladeta, però que es tracta de contes de fades moderns, adaptats, actuals, contes de fades que no són com els clàssics, però que s’inspiren en aquests. Em deixo d’introduccions, perquè no sé si m’estic explicant, i us porto els contes. A veure què us semblen.

LA FÀBRICA DE CONTES, Joaquim Carbó i Masllorens, Il·l. Montse Tobella, Editorial Baula (2012) –> La Marina i la Lloa són dues bones amigues. A les dues els uneix la seva passió pels contes, i la mare de la Lloa se’n dedica a escriure’n. La Marina però creu que inventar contes avui en dia és molt complicat, i és que els contes passaven a l’antigor, en indrets amb grans boscos on els follets s’amagaven, en boscos on també hi havia cases de xocolata, en temps en que els gegants vivien a la terra dels homes… Com es poden escriure contes ara? La Marina creu definitivament que no es pot, serà feina de la Lola convèncer a la Marina que el món en el que vivim avui dia hi ha coses que també poden esdevenir molt màgiques, i que també poden ser protagonistes dels contes més especials.

Una bonica història, senzilla i entranyable sobre l’amistat i la màgia dels contes, una màgia que hi és a tot arreu sempre que hi hagi ulls disposats a veure-la i a sentir-la.

DSC_0062 DSC_0065

LOS TRES LOBITOS Y EL COCHINO FEROZ, Eugene Trivizas, Il·l. Helen Oxenbury, Editorial Ekaré –> Aquest és sens dubte un gran homenatge a la història dels Tres porquets i el llop ferotge; però aquesta vegada s’intercanvien els papers. És el porc el que intentarà destruir les cases dels llops, i ho aconseguirà utilitzant fins i tot mètodes més cruels que els que havia utilitzat el llop temps enrere. Però com en tots els bons contes, tots tenen un final feliç, i en aquest cas la bellesa podrà més que la força bruta per aconseguir vèncer al porquet. Com ho aconseguiran els llops no us ho desvetllaré pas.

Aquesta readaptació d’aquest gran clàssic està acompanyada de les il·lustracions de Helen Oxenbury que ressalten el to divertit e irreverent de la història.

los_tres_lobitos_y_el_cochino_feroz_1_3183Comentaris

Deixa la teva opinió