Explica'm… GENIS DE CATALUNYA

28 Abril 2013
0

GENIS DE CATALUNYA, Albert Casasín, Il·l. Mercè Iglesias, Editorial La Galera –> Avui us porto un particular recull de genis. Sí es tracta d’un recull de genis catalans pensat per a nens més grandets dels que us acostumo a parlar normalment. Però em va cridar especialment l’atenció ja que tot i ser una obra de coneixements i de divulgació, donava importància a molts personatges de la nostra història sovint oblidats. Són un total de 15 biografies de catalans que han destacat en el seu àmbit, ja sigui el de la música, la medicina, l’arquitectura o el futbol. Homes i dones que amb el seu esforç, la seva inteligència i la seva manera de fer han aconseguit fer-se un nom no només al nostre país sinó també arreu del món, han estat importants i formen part dels nostres catalans més cèlebres. Alguns més reconeguts o altres menys, però tots amb la mateixa importància. Els personatges que hi apareixen són: Nacís Monturiol, Antoni Gaudí, Rosa Sensat, Pau Casals, Joan Miró, Josep Trueta, Margarida Xirgu, Josep Samitier, Mercè Rodoreda, Pepa Colomer, Carmen Amaya, Jordi Sabater, Joan Oró, Victòria dels Àngels i Fèlix Cardona.

I a tot plegat cal sumar les il·lustracions de la Mercè Iglesias que arrodoneixen el format del llibre ple també d’imatges i fotografies, és clar.

9788424646738Comentaris

Deixa la teva opinió