El conte de… EL DRAC DE VILARDELL

30 Abril 2013
0

Estic molt contenta perquè per fi una llegenda catalana no gaire popular, o no tan coneguda com d’altres que per fi té conte! I si a més a més, us dic que es tracta d’una versió genial, el mèrit encara és més gran!

L’ESPASA D’EN SOLER DE VILARDELL, Josep Busquet, Il·l. Pol Cunyat, Ajuntament de Sant Celoni (Abril de 2011) –> Just fa dos anys l’Ajuntament de Sant Celoni va decidir donar una empenta més a la seva pròpia llegenda editant-ne aquesta versió en format conte. La versió que l’autor ens porta és la més popular, la que avui dia s’explica a tots els nens i nenes sant celonins, i és una magnífica adaptació d’en Josep Busquet.

Per altra banda les il·lustracions d’en Pol amb un estil molt Max i molt comiquero li donen al conte un aire molt fresc, colorista i amb alguns plans molt bons i originals.

M’encanta aquesta versió de la història, les seves il·lustracions, i que l’Ajuntament de Sant Celoni li doni tanta importància a les seves llegendes, i és que molts ajuntaments d’arreu de les nostres contrades haurien de prendre el de Sant Celoni com a exemple per tal de donar valor també a les seves llegendes, que en el fons formen part del seu patrimoni cultural i històric.

Pel que fa a aquesta versió de la història, jo suposo que si us acosteu a Sant Celoni la podeu aconseguir, o bé parlant amb l’Ajuntament, oficina de turisme  o als petits comerços de la ciutat. De totes maneres per Internet podeu trobar la versió del conte íntegre amb pdf, fet que demostra la generositat de l’Ajuntament al donar accès al conte complert.

Jo us deixo amb tota la seqüència d’il·lustracions del conte, estic convençuda que us agradarà tant com a mi.Comentaris

Deixa la teva opinió