El Tormpeta recomana… CONTES D'ARBRES

19 Juliol 2013
0

Avui us vull portar contes que parlen d’arbres i que ho fan de forma molt diferent. Contes més ecològics, d’altres amb històries més boniques, de tipus més sentimental i altres amb un format més de coneixements. Però tots ells amb un tret característic comú, i és que tots ens parlen dels arbres, de la importància de conservar-los.

EL GRAN LIBRO DEL ÁRBOL Y DEL BOSQUE, René Mettler, Editorial Joventut –> Com bé us explicava abans, aquest és un llibre més de coneixements, més enciclopèdic, però no per això menys bonic. Es tracta d’un llibre amb una acurada edició que serveix per acostar als nens els nostres boscos, des de la prehistòria fins a l’actualitat, ens porta els diferents arbres de tot el món a través dels boscos que podem trobar en cada indret.

Ens parla de l’anatomia, creixement dels arbres, procés de fotosíntesis, els arbres conífers, les palmeres… Tot plegat ple d’il·lustracions, amb textos i paraules clares i concises. No es pot demanar més per tots aquells amants de la natura que estimin els arbres.

3939 3939img1 3939img2 3939img3 3939img4 3939img5 3939img6 3939img7 3939img8 3939img9 3939img10

EL VIEJO ÁRBOL, Ruth Brown, Editorial Joventut –> Aquesta és la història d’un vell arbre i de tots els animals que estan implicats en la vida del mateix. En com una gran X a la seva soca els podria canviar la vida a tots. Però què deu voler dir aquella X que algú li ha senyalat en el tronc? Doncs molt senzill, el que en realitat vol dir és que aquell arbre ha estat marcat per ser talat. Permetran els animals del bosc que així sigui? Només a les planes d’aquest bonic, senzill i dolç conte ho podreu descobrir.

3628-2 3628-2img2 3628-2img3 3628-2img4

PLANTANT ELS ARBRES DE KENYA, LA HISTÒRIA DE WANGARI MAATHAI, Claire A. Nívola, Editorial Joventut –> La pròpia sinopsi de l’editorial no pot ser més clara al respecte d’aquest llibre tan especial, un llibre que narra una història real, us la deixo a continuació: ” Wangari Maathai, guanyadora del Premi Nobel de la Pau de 2004 i fundadora del moviment Cinturó Verd, va créixer a les terres altes de Kenya, on les figueres amagaven els turons, els peixos omplien els rierols i la gent conreava els seus abundants horts. Però any rere any, les terres van ser desforestades i el paisatge es va transformar cada vegada més. Quan Wangari va tornar després dels seus estudis a Estats Units, solament va trobar horts secs, gent desnodrida i els arbres havien desaparegut del paisatge. Com podria ella sola portar de tornada els arbres, restaurar els horts i retornar la felicitat a la gent?”

Aquesta és la història d’una autèntica heroïna de carn i ossos, d’una dona capaç d’intentar-ho tot per retornar al seu poble el que havia estat seu, per ensenyar a les gents a tornar a viure de les seves terres, a respectar els seus arbres i els seus boscos. Una lluitadora nata i una història increïble il·lustrada amb la delicadesa de les aquarel·les de Claire A. Nívola.

3937 3936img7 3936img6 3936img5 3936img4 3936img3 3936img2

EL DARRER ARBRE DE LA CIUTAT, Peter Carnavas, Símbo Editors –> Aquest conte em va captivar des del moment que el vaig veure per primera vegada, les seves il·lustracions em van fascinar i la història que explicava em va semblar sorprenent, dolça i tendre, a la vegada que real com la vida mateixa. Aquesta és la història d’un nen que viu en una gran ciutat, en una ciutat d’aquelles de gratacels gegants, cotxes, fums, contaminació, una ciutat on tot sembla gris i on el verd és gairebé inexistent. A la ciutat només hi queda un arbre, i el nen protagonista de la història se l’estima amb totes les seves forces, és el seu refugi, el seu alè. Un bon dia el seu estimat arbre serà talat i quan el nen ho descobreix l’invadeix una profunda tristor. Però lluny de rendir-se i després de pensar-hi una mica, troba una manera de fer un món millor.

Un conte sorprenent, amb unes il·lustracions increïbles i una història formidable, un d’aquells contes que val la pena llegir i rellegir.

el-darrer-arbre-de-la-ciutatedward-lived-in-the-city



Comentaris

Deixa la teva opinió