Mauri Kunnas

4 Setembre 2013
0

1076153101795Mauri Kunnas és sens dubte l’escriptor finès viu més llegit arreu del món. Es tracta d’un autor i il·lustrador infantil que ha venut més de set milions de còpies arreu del món. Tanta popularitat és sens dubte gràcies a que és l’il·lustrador per excel·lència del Pare Noel, personatge que com ell prové de Finlàndia. I és el seu conte sobre aquest home gros vestit de vermell el seu treball més important, traduït a 28 llengües diferents.

I és que els Nadals de Kunnas són els Nadals finesos, els Nadals més purs, amb llocs nevats i amb la festa tal i com es viu al seu país. Dels seus contes es desprèn totalment el Nadal de Vammala, i és que diuen que sovint ha il·lustrat les seves esglésies, els seus carres, el seu ambient rural en els seus contes sobre el Pare Noel i el Nadal. kunnas1

 

D’ell però us en puc explicar moltes més coses, va néixer l’any 1950 a Vammala, al sud de Finlàndia. L’any 1975 es matriculava en la Universitat d’Art i Disseny de Helsinkii com a dissenyador gràfic. Va treballar per a molts diaris fent tires gràfiques de sàtira política, tot i que el que el va fer realment famós arreu del món varen ser els seus contes per a infants. Els seus contes es caracteritzen sobretot per estar protagonitzats per animals que prenen forma antropomòrfica, i hi ha qui ha arribat a comparar el seu estil amb el d’en Richard Scarry. La seva sèrie de contes més famosa és la que protagonitza un gos anomenada Koiramäki.

Personalment em sembla un il·lustrador espectacular, amb un estil molt característic i amb una màgia especial a les seves mans.

12-lahjaa-274x350 images kalevala

 Comentaris

Deixa la teva opinió