El Trompeta recomana… CONTES DE PRIMERS APRENENTATGES

13 Setembre 2013
0

I d’aprenentatges i d’inicis van aquests dies, i és que com ja us anava introduint la setmana passada, cada vegada que comença un nou curs, i nens menuts van arribant a les nostres vides, hem d’ensenyar-los nous aprenentatges, i els nens a cases seves però també poden aprendre moltes i moltíssimes coses, i fer-ho és clar a través de contes. Avui us porto un molt bon repertori de contes sobre primers coneixements, contes sobretot de vocabulari, amb imatges senzilles.

APRENDE A VESTIRTE CON PEQUEÑO LOBO, Eléonore Thuillier, Editorial Edaf –> El petit llop protagonista d’aquest conte està molt però que molt content, ja sap vestir-se ell solet. Sap cordar-se els cordons de les sabates, els botons de la camisa, la cremallera de la seva armilla, els botons dels pantalons… Tot plegat però preocupa a les resta dels animals del bosc i a la Caputxeta Vermella, i és que, què pensa fer una vegada s’hagi vestit?

COVER WOLF ARE YOU THEREok2.indd

EL GRAN LLIBRE DE LES IMATGES I LES PARAULES, Ole Könnecke, Editorial Alberdania (2011) –> Aquest conte recull molt bona part del món infantil mitjançant dibuixos i paraules: la casa, les seves habitacions i totes les coses que en ella hi son; el jardí i el món exterior amb cotxes, avions i vaixells; la natura, les plantes i el animals; fins i tot la música, l\’esport, els jocs i moltes més coses amb les quals podràs inventar molts més contes. Un conte per descobrir i treballar molt vocabulari amb els més menuts que sens dubte farà les delícies de tots.

ImatgeParaules The Big Book of Words and Pictures - Muiscal Instruments

PETTER RABBIT, PRIMERAS PALABRAS, Beatrix Potter, Editorial Beascoa –> Aquest és un conte molt curtet, amb unes deu planes i solapes que permetrà als més menuts de la casa aprendre les seves primeres paraules i fer-ho de la mà del conillet més famós de tota Anglaterra, Petter The Rabbit, conegut aquí com “Perico el conejo”, tot descobrint les solapes i finestretes del conte.

Martin A. La Regina

UNA MICA DE TOT, Fani Marceau, Il·l. Marion Billet, Editorial Estrella Polar (Novembre de 2012) –> Aquest és un divertit i interessant diccionari il·lustrat que compta amb 250 il·lustracions i per tant 250 paraules, per tal de que els infants adquireixin i enriqueixin el seu vocabulari, i puguin així parlar de tot.

unamicade350

GRAN LLIBRE DE LA GRANJA, VVAA, Editorial La Galera –> Amb paraules per a aprendre i imatges per a observar, aquest llibre ajudarà a desenvolupar el vocabulari dels més petits mentre descobreixen el món de la granja. Cada pàgina té una pregunta, perquè els petits es diverteixin buscant-ne la resposta entre fotografies i paraules.

9788424641474

LES COSES D’EN TOM, Xavier Deneux, Trad. Núria Font i Ferré, Editorial Cruïlla –> En la línia del “Una mica de tot”, aquest també és un diccionari il·lustrat que compta aquesta vegada amb 200 paraules, això sí ordenades per temes, i en escenes ben diferents. Estic convençuda que us agradarà. Les seves il·lustracions tenen una dolçor especial.

505651-800x800 IMG_0519 IMG_0518 IMG_0516 IMG_0514 IMG_0513 IMG_0512 dbl2-51

LES PRIMERES PARAULES, Ruth Redford, Il·l. Maria Maddocks, Trad. Georgina Mercader, Col·l. Toca Toca, Editorial Combel –> Als més petits els encantarà explorar aquestes pàgines plenes de color mentre aprenen les paraules del vocabulari bàsic del seu entorn. Aquest és sens dubte una de les col·leccions de més èxit de Combel per al públic menut, i és que són llibres no només per mirar, sinó també per tocar, i als nens els encanta tocar-ho tot, i notar textures diferents, i amb aquesta mena de contes sempre ho poden fer.

58226-Toca-LES-PRIMERES-PARAULES-5INCHComentaris

Deixa la teva opinió