El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS TALENTOSOS

4 Octubre 2013
0

Avui us porto dos contes que no sabia com classificar. Sí podria haver-vos dit simplement contes d’aniamals, però és que realment contes d’animals ja n’hi ha moltíssims, i aquest parell em va semblar que tenien alguna cosa en comú. I és que els protagonistes d’aquestes històries són animals amb algun talent especial. És per això que avui m’he decidit a portar-vos-els plegats.

EL TALENT AMAGAT DEL PINGÜÍ, Alex Latimer, Col·l. Contes Esbojarrats, Editorial Baula (Març de 2013) –> Com cada any per aquestes dates arriba el concurs de talent, i el pingüí s’hi vol presentar, però té un petit problema i és qu eno sap quin podria ser realment el seu talent. Intenta mil coses i totes diferents, fer malabars amb electrodomèstics, trucs de màgia i dir l’alfabet sencer tot d’una tacada amb un sol rot… Tot plegat però no acaba de convèncer-lo, així que finalment quin serà el seu talent amagat?

És un conte sens dubte divertit, una mica esbojarrat, d’un autor del que ja us vaig parlar i del que crec que anirà fent-se un lloc cada vegada més important en el món de l’àlbum infantil lluny dels tòpics i els estereotips.

102935_Pingüí-e1360776523787

CONCERT DE NIT, Joaquim Carbó, Il·l. Montse Tobella, Col·l. Capsa de Contes, Editorial Baula (Març de 2013) –> Aquest és un conte senzill, dolç i tendre, com tots els que acostumen a formar part d’aquesta col·lecció. Si a més hi sumem les dolces il·lustracions de la Montse Tobella, tot plegat encara es converteix en més idílic. La història és la dels animals que viuen al bosc i que estan molt inquiets, ja que aquesta nit és el concert. Les granotes afinen les seves veus, les aranyes enllesteixen les seves teranyines que serviran d’arpa. Es prepara un concert de la natura impressionant, però de sobte és massa fosc, i els animals no poden veure les seves partitures. Com ho solucionaran tot plegat?

102445_Concert_de_nit-e1360853020574



Comentaris

Deixa la teva opinió