El Trompeta recomana… CONTES DE CULTURES (III)

25 Octubre 2013
0

Sovint m’agrada portar-vos contes que parlen de cultures diferents a la nostra, que ens porten històries llunyanes i que ens acosten altres realitats. Avui, una vegada més us porto una nova entrada de contes de cultures. Aquesta vegada però, les recomanacions només estaran formades per dos títols. Dos contes molt diferents però que m’ha semblat que havia d’englobar en aquesta categoria.

REFLEX, Jeannie Baker, Editorial Intermón Oxfam (2011) –> Aquesta és una història sobre dues realitats diferents, una història que ens presenta dos nens diferents i les seves respectives famílies. L’una viu al Marroc, al nord d’Àfrica, l’altra viu en una ciutat d’Austràlia. El conte ens narra com és la vida de dues famílies, l’una àrab, l’altre occidental. Dues vides que sembla que siguin molt diferents, i de fet ho són, però que hi ha algunes coses en les que connecten, en les que siguis d’on siguis i vinguis d’on vinguis, hi ha coses que no són tan diferents. És una història que sens dubte ens fa reflexionar sobre les cultures i les diferències, sobre allò que ens separa però sobretot sobre allò que ens uneix, que ens fa iguals, que ens fa persones.

Un llibre excel·lent, amb unes il·lustracions molt detallades, i d’aquelles històries que et fan pensar que no et deixen indiferent.

reflex reflexcontra Mirror1 Yang-1-articleLarge Mirror-by-Jeannie-Baker-007 Donkey-parking-archway-lge 9781406309140-3 07-ANZAC-BRIDGE_500

I SI TU VISQUESSIS ALLÍ…, Stéphanie Ledu, Il·l. Frédéric Gianni de Conno, Editorial Combel –>  Aquest conte, molt diferent de l’anterior, ens presenta diferents indrets del món a través de la vida quotidiana dels infants que hi viuen, amb ell podràs viatjar des de la sabana, fins al desert, passant per un banc de glaç. És un llibre que permet als infants descobrir altres paratges, cultures i maneres de fer, i que els proposa imaginar les seves vides si ells hi fossin allà.

i-si-tu-visquessis-alli-9788498251067Comentaris

Deixa la teva opinió