El conte de… LA CASTANYADA

29 Octubre 2013
0

Afortunadament la tradició de la Castanyada, i el personatge de la Castanyera estan molt arrelats encara avui dia a les nostres contrades. És una festa que continua ben viva a les famílies, tot i que comercialment sembla que el Halloween li està guanyant terreny any rere any. Tot i així, la Castanyera és un personatge molt impulsat des de les escoles, per part de mestres i professors, d’ell s’explica com va vestida, se’n canten les cançons… Tot plegat per introduir als infants la tardor, la festa de la Castanyada, parlar de castanyes i de panellets. Així que és per tot plegat, que era força senzill trobar contes que parlessin sobre aquest personatge i sobre la festa de la Castanyada. Aquesta vegada m’he decantat per la història que us porto a continuació, i ara us explico el perquè.

LA CASTANYERA, Elena Ferro, Il·l. Subi, Col·l. Els contes del Follet, Editorial Baula (Octubre de 2011) –>M’he decantat per aquesta història, perquè com ja us he dit en d’altres ocasions la col·lecció de Els contes del Follet em sembla molt especial per molts motius. Primer d’ells perquè ens expliquen una història que ajuda als infants a entendre d’on prové una tradició, segon perquè les il·lustracions d’en Subi els fan contes sempre millors, tercer perquè hi apareixen cançons relacionades amb el personatge que tracten, i en darrer lloc, però no per això menys interessant (de fet tot al contrari), perquè hi ha una part on explica a pares i mestres més informació per explicar als infants sobre la tradició en qüestió: d’on prové, perquè es celebra…

Tot i així, aquest no és l’únic conte que podreu trobar entorn a la Castanyada i a la Castanyera, i a les llibreries aquests dies n’hi està força ple.

100661 cub castanyera bau.inddComentaris

Deixa la teva opinió