Explica'm… 100 GEGANTS

24 Novembre 2013
0

100 GEGANTS: PETITA GUIA DELS GEGANTS DE CATALUNYA, Heribert Masana, Il·l. JuanolO, El Cep i la Nansa Edicions (EStiu 2013) –> Aquest és un llibre que esdevé un recopilatori de 100 gegants de tot Catalunya i que és sens dubte fascinant. Com explica la pròpia editorial: ” Una guia infantil on trobareu 100 gegants de pobles, viles i ciutats de Catalunya, gegants més antics i de més nous, gegants guerrers, reis i feudals, moriscs, pagesos i pescadors, gegants d’oficis o senyors i hereus amb barret de copa o barretina i dames amb vestits arriats amb algun bandoler de trabuc. Tampoc ens hem oblidat dels gegants que representen les diferents parts del món. Trobareu també uns gegantons de mig cos força originals i tot un reguitzell de figures simbòliques i imaginàries. És més, fins i tot uns titellaires ens han descobert els gegants més petits del món…”

És sens dubte un recopilatori fantàstic pels amants dels gegants, els membres de qualsevol colla gegantera, els que ens estimem la cultura popular del nostre país, o simplement un llibre per regalar a qualsevol nen fascinat per aquests enormes personatges. De cada parella o trio de gegants ens explica una petita història, alguna curiositat i tots tenen el seu propi espai.

f72b0eb449Comentaris

Deixa la teva opinió