El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (VIII)

13 Desembre 2013
0

Un any més són forces les novetats editorials entorn les Festes Nadalenques. És tot un clàssic anar per les llibreries aquests dies i veure quants contes de Nadal han sortit al mercat aquest any, quines són les novetats i quins m’agraden més. Aquí us en deixo alguns dels més destacables d’enguany.

SWINGING CHRISTMAS, Olivia Ruiz, Il·l. Benjamin Lacombe, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquí us deixo sens dubte la perla de Baula per aquests Nadals, un llibre de gran format, editat amb molta cura i delicadesa. Les il·lustracions són autèntiques obres d’art del sempre recomanable i espectacular Benjamin Lacombe que aquesta vegada ens acosta una nova història de la mà d’Olivia Ruiz.

En la història que ara ens ocupa, neva s’acosta el Nadal, i en Robin viu en un poble molt avorrit. Ell és un nens molt espavilat, que es`ta a punt de fer 10 anys i és el Rei de les entremaliadures a l’escola. Però definitivament els llibres no són el seu fort. Un bon dia coneix a en Bernard, un vell refugiat en els seus records, amb el que compartirà una història d’amistat on només en Robin trobarà un nou amic, sinó que a més descobrirà el plaer de llegir i el jazz.

Aquest és un fantàstic llibre qu ea més inclou un CD amb 5 grnas clàssics de la cançó americana com Sins sing sing o Have yourself a Mery Little Christmas; però també What’s this, de la pel·lícula Malson abans de Nadal.

Un conte preciós, especial i que us recomano a totes les prestatgeries aquest Nadal.

615115793 1440824232 1688773913 3056831539 2110566582 2841071978

TIÓ O SANTA CLAUS?, Anna Gasol-Teresa Blanch, IL·l. Eva Sans, Col·l. Contes d’ara, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquests contes són contes que intenten mostrar-nos les tradicions autòctones, les que s’han fet topta la vida a les nostres contrades per contrastar  amb les tradicions provinents d’altres contrades. Tió o Pare Noel? La història que avui ens ocupa ens explica com els bessons, en Marc i la Paula esperen amb ànsia els regals que els deixarà el Tió. El seu amic i veí Michael rep la visita de la seva cosina la Beth, que coneix en Santa Claus però no en té ni idea de què és el Tió. Aquests contes són ideals per conèixer les tradicions d’un i altre indret, per donar-li la importància que es mereixen a totes, i per fer veure als més petits que una cosa no va renyida amb l’altra.

103465_Tio_o_Santa_Claus-e1375358362977

ELS PASTORETS, Elena Ferro, Il·l. Subi, Col·l. Els contes del Follet, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Una vegada més em trec el barret davant del nou títol d’aquesta magnífica col3lecció. Una col·lecció que serveix per donar a conèixer les nostres costums i tradicions als més menuts a través d’un conte, i on a més es poden trobar les cançons o poemes de la temàtica del conte així com una explicació de la costum o tradició per a saber-ne més.

Aquesta vegada tot gira entorn d’Els Pastorets, de com van començar a casa nostra, de perquè s’han fet tan populars i perquè han agradat tota la vida a grans i petits. Si a tot això li sumem que una vegada més els textos de l’Elena Ferro són magnífics i les il·lustracions d’en Subi són perfectes per a l’ocasió, fan en global un conte molt ben acabat i molt interessant de tenir.

Els Pastorets dibuix petit1 dibuix petit2 dibuix petit3

EL PETIT AVET/ELS REIS D’ORIENT, Il·l. Picanyol i Francesc Rovira, Col·l. Petits i Eixerits (Especial Nadal), Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquesta col·lecció com ja sabeu consisteix en recollir un parell de títols publicats ja anteriorment en tapa tova en la col·lecció  Petits Contes per portar-nos-els en un format una mica més gran i amb tapes dures. Aquesta vegada l’editorial Baula ha estat atenta i sabent que s’acosten Festes Nadalenques ens ha portat aquest nou títol que recull dos dels clàssics del Nadal de la col·lecció: El petit Avet, i els Reis d’Orient.

103463_Petits_i_eixerit-e1375353835176

SÚPER PINTA I ESCRIU EL NADAL, El Tió de Nadal, El caganer i Els Reis d’Orient, Anna Canyelles, Il·l. Roser Calafell, Editorial La Galera (2013) –> Aquest llibre és un súper Llibre d’activitats on l’editorial La Galera recull els seus tres grans clàssics de Nadal, però ens els porta descolorits i amb els textos sense acabar d’escriure. El llibre et permetrà descobrir d’una manera diferent aquestes tres històries, i a més bé amb una súper Carta per als Reis Mags i un munt d’enganxines per posar allà on més t’agradi.

{00000001-0000-0011-0000-000004830729}-1Comentaris

Deixa la teva opinió