El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ PETITS DESCOBRIMENTS (2)

3 Gener 2014
0

Com ja us vaig explicar fa uns mesos en un post anterior, aquesta col·lecció és una de les darreres apostes de Baula en aquest any que acaba d’acabar, i abans que acabés, ens van portar dos nous títols d’aquesta col·lecció. Una col·lecció escrita principalment en lletra de pal, tot i que inclou la lligada en algunes paraules al final de cada llibre, que el que pretén és donar a conèixer als infants el procés de creació o l’explicació de diferents fenòmens: ja sigui des de com es fa un jersei de llana fins els diferents estat que pot tenir l’aigua. Una espècie de primers llibres de coneixements escrits a través de diferents anècdotes o històries quotidianes que pot viure el propi infant.  Feta aquesta presentació, us deixo amb els darrers títols de la col·lecció:

QUANTA AIGUA!, Marta Luna, Il·l. Ximena Maier, Col·l. Petits descobriments, Editorial Baula (Octubre de 2013) –> Aquest conte explica a través de diferents escenes les diferents formes que pot prendre l’aigua, des del seu estat líquid, el més habitual per a un infant, passant pel sòlid o pel gasós. També ens parla dels núvols que estan formats per vapor d’aigua i de la boira. Aspectes molt interessants d’explicar a un nen menut.

103514_Quanta-aig-e1375353210653

ON SÓN?, Marta Luna, Il·l. Ximena Maier, Col·l. Petits descobriments, Editorial Baula (Octubre de 2013) –>Aquesta vegada la història és ben diferent de l’anterior, ens allunyem dels núvols per anar al camp. I en el camp els nens que acompanyen als pares d’aquesta història volen saber d’on surten les pastanagues i les patates, ja que a diferència de la mongeta tendra, no les veuen quan van a collir-les. És aleshores quan descobreixen que estan sota a terra. Descobriran així les hortalisses que creixen sota terra i les que ho fan cap a munt i al final del llibre en coneixeran unes quantes més.

103515_On-són-e1375353360218



Comentaris

Deixa la teva opinió