El Trompeta recomana… CONTES DE POESIA (III)

24 Gener 2014
0

Una vegada més us porto contes de poesia per a nens, un gènere no gaire proper als infants que tot i que les editorials van intentant introduir, costa que als nens els interessi un gènere com aquest. Tot i així, avui us vull portar diferents títols que estic convençuda que us agradaran.

EL MEU PRIMER ESPRIU, UN POEMA PER A CADA ESTACIÓ, Salvador Espriu, Il·l. Subi, Col·l. Capsa de Contes, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquesta és la sinopsi del conte que en fa la pròpia editorial: “Les estacions de l’any se succeeixen les unes a les altres, mentre ho fan, ens obsequien amb un munt sensacions que no passen desapercebudes a l’ull del poeta. Salvador Espriu va copsar i transmetre aquestes sensacions amb una poesia precisa i simbòlica.
L’il·lustrador Subi hi posa, ara, la seva visió a través d’imatges i colors. De tot plegat en surt una festa per als sentits a l’abast, també, dels primers lectors.”
Sens dubte aquest és un conte molt ben acabat, amb les sempre dolces i tendres il·lustracions d’un Subi que una vegada més fa una feina excel·lent.

103402_primer_espriu-e1375362309997tardor primavera2 estiu espriu hivern

VULL CONÈIXER SALAVDOR ESPRIU, Il·l. Jordi Vila Delclòs. Col·l. Vull conèixer, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquest és un conte que forma part de les biografies que publica l’editorial Baul per portar-nos la vida i obra de personatges il·lustres del nostre país, i ho fa en forma d’història il·lustrada, intentant fer proper als infants en aquest cas la vida del poeta Salvador Espriu, el poeta més important del nostre país i del seu temps.

103403_Salvador_Espriu-e1379319535734

POEMES PER A TOT L’ANY, Joana Raspall, Il·l. Montse Tobella, Col·l. Capsa de contes, Editorial Baula (Octubre 2013) –> Aquest és l’any Joana Raspall i per homenatjar el centenari del eu naixement són moltes les obres que s’estan reeditant de la poeta. En aquest conte podem trobar dotze poesies, una per a cada mes de l’any, i totes elles aportant-nos la visió de l’autora sobre les imatges que li evoquen cada època i cada moment de l’any. Hi trobarem la vinya de setembre, les fulles que cauen a l’octubre, el sol trist de novembre, el pessebre que preparem al desembre, l’ametller que floreix al gener, el Carnestoltes que disfressa cada febrer, la primavera encesa pel sol de març, la rosa d’abril, les maduixes del maig, la calor que arriba al juny, la platja que refresca el juliol i la recerca de l’ombra a l’agost.

Un llibre en el que sens dubte les il·lustracions de la Montse li acaben de donar l’aire perfecte per tal d’acostar aquestes poesies als infants.

103401_poemes_tot_lany-e1375362117746Comentaris

Deixa la teva opinió