El conte de… EL TARLÀ

5 Febrer 2014
0

Avui he trobat una autèntica perla, una joia per “El conte de…” totalment diferent al que us acostumo a portar. I la veritat que estic molt contenta d’haver-ho trobat, ja que em veia una setmana més amb la impossibilitat de portar-vos un conte de la llegenda que us acostava. Aquesta vegada però, crec que us agradarà el que he trobat.

EL TARLÀ, App per tablets iOS d’ERAM (Escola Universitària) –> Avui no us porto un cotne pròpiament dit, sinó una aplicació per a Ipad sobre el Tarlà de Girona. Aquesta aplicació ha estat creada per ERAM, una escola Universitària adscrita a la Universitat de Girona i que imparteix cursos i formació d’Audiovisulas i Multimèdia. Doncs bé, aquesta aplicació ens porta la llegenda del Tarlà en format de conte interactiu per a nens, per tal que aquests descobreixin de manera divertida i diferent una de les llegendes més populars i conegudes de la ciutat de Girona. Passo a copiar-vos les característiques de l’aplicació i les habilitats que l’infant desenvolupa a través de la descripció feta pels propis creadors de l’app.

– Característiques –

12 pantalles amb escenaris diferents i 1 joc “de vestir”
Escenaris inspirats en la ciutat de Girona
Guió adaptat de diferents fonts (s’assimila a la realitat però és una adaptació)
Gran varietat d’animacions i sons
Navegació intuïtiva i pensada per l’exploració dels nens
Possibilitat de llegir els textos en lletra de pal o lletra lligada
Idiomes: Català i castellà
Il·lustracions i gràfics molt maques pensades per els més petits
Clica als objectes i troba les 8 interaccions amagades a cada pantalla
Botó d’ajuda per trobar les 8 interaccions
Menú inferior per navegar per les diferents pantalles
Inclou 1 joc per vestir a en Narcís i la Júlia amb diferents combinacions de roba i accessoris

– Habilitats bàsiques –

Conèixer part de la cultura història de la ciutat de Girona
Iniciar-se en la lectura de lletra de pal i de lletra lligada a través dels textos de les narracions.
Identificar elements representatius de la ciutat de Girona
Desenvolupar les seves habilitats motrius amb les interaccions sonores i animades.
Explorar i reconèixer escenaris inspirats en la Girona medieval.
Realitzar associacions causa/efecte a través de diferents interaccions.

A tot plegat jo vull afegir que les il·lustracions emprades en tota l’aplicació són divertides, senzilles, acolorides i atractives per als més menuts. Que em sembla un gran encert que el conte es pugui llegir en lletra de pal i en lletra lligada i que em sembla una iniciativa realment molt interessant i molt divertida a l’hora de ser tinguda en compte per tal de donar a conéixer als infants aquesta història.

El preu de l’aplicació (només disponible per a Tablets d’Apple, l’únic error de l’aplicació segons el meu parer) és de 1’79€.

tarlà_1 tarlà_3 tarlà_4Comentaris

Deixa la teva opinió