El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (X)

18 Abril 2014
0

Sí que és ben cert que sembla que tard o d’hora s’haurien d’anar acabant les versions de la llegenda de Sant Jordi, que hauria d’haver algun any que no us en pogués portar cap de nou, al cap i a la fi es tracta sempre de la mateixa història. Però no ens enganyem! Any rere any, al igual que es multiplica l’edició de llibres per aquestes dates, els contes que ens expliquen la llegenda de Sant Jordi també proliferen. Hem llegit i explicat la llegenda de Sant Jordi del dret i del revés, més clàssica, més moderna, sota el punt de vista del drac o fins i tot a través dels ulls de la princesa, il·lustrada de mil maneres diferents, cançons de Sant Jordi, poemes… De tot.

QUI DIU LA VERITAT: EL CAVALLER O EL DRAC?, Montserrat Balada Herrera, Il·l. Eva San Ribera, Col·l. Mima, Editorial El Cep i la Nansa –> Aquests són dos cotnes en un, no té contraportada, de fet té dues tapes, si el gires per una banda trobaràs la llegenda de Sant Jordi sota el punt de vista del drac; per altra banda, quan giris el conte, trobaràs la versió de la llegenda sota el punt de vista del cavaller. Quin dels dos explicarà la veritat? Quina de les dues històries et creuràs? És un conte divertit i resulta curiós el fet de les dues històries en un sol conte, és un format original i diferent per explicar la mateixa història.

788f806a73

QUI DIU LA VERITAT? LA VERSIÓ DE LA PRINCESA, Montserrat Balada Herrera, Il·l. Eva San Ribera, Col·l. Mima, Editorial El Cep i la Nansa –> En la mateixa línia que el títol anterior, com en un sol conte no hi havia lloc per posar les tres versions, l’editorial va decidir editar per una altra banda la versió de la princesa. Divertida, sorprenent, una manera diferent de descobrir la història.

qui-diu-la-veritat

SANT JORDI A LA COVA DEL DRAC, Vivim del cuentu, Il·l. Rocio Bonilla, Col·l. Contes desexplicats, Editorial Baula (març 2014) –> Aquesta és de nou una versió divertida, irreverent, original, ja sabem que la col·lecció Contes desexplicats consisteix en agafar grans clàssics de la literatura infantil i capgirar-los com un mitjó. Aquesta vegada la història és sens dubte divertidíssima, us imagineu un drac cuiner? Uns cavallers fent la migdiada a la cova del Drac? Una princesa valenta? I un Sant Jordi covard? Doncs tot plegat i molt més és el que ens narra aquest clàssic capgirat. Les il·lustracions a sobre són precioses, em van encantar! Una gran versió, sens dubte!

103460_StJordi_cover-e1391683122768

SANT JORDI, Elena Ferro, Il·l. Subi, Col·l. Els contes del Follet, Editorial Baula (Març de 2014) –> I després de portar-vos tres títols que de clàssics i habituals no tenen res, us porto un clàssic com a tal. Es tracta de la col·lecció dels contes del Follet, una col·lecció en la que l’Elena Ferro a través d’un conte ens explica una tradició o llegenda popular del nostre país, d’on prové, quins són els seus orígens… Aquesta vegada ha escollit Sant Jordi i ha demostrat un cop més que aquesta és una gran col·lecció, i que en Subi és sens dubte l’indicat per il·lustrar-la.

105015-Sant-Jordi-contes-follet-e1391683561645

AMICS SECRETS, Noemí Fernández, Il·L. Teo Peiró, Editorial Salvatella –> Aquest conte no ens narra l llegenda de Sant Jordi, de fet agafa els seus personatges per explicar-nos una història diferent, una història que ningú de nosaltres coneixia però que vés a saber, potser fa molts i molts anys va succeir així. Sant Jordi i la princesa s’enamoren i serà el drac el que es convertirà en el seu celestí, en el seu còmplice, en el seu confident…

portada 39_salvatella-web-1 39_salvatella-web-3 39_salvatella-web-5 39_salvatella-web-7 39_salvatella-web-8 39_salvatella-web-9

LA LLEGENDA DE SANT JORDI. AMB TEXTURES, Xuxulanstrum, Editorial Estrella Polar –> Aquest és un conte de la llegenda de Sant Jordi pensat per a nens molt menuts, per a nens a partir d’un any, amb tapes i planes dures i textures. Un conte per mirar, tocar i gaudir. Il·lustracions senzilles i molt infantils, divertides, simpàtiques i tendres.

la-llegenda-de-sant-jordi-amb-textures_9788490573594conte-sant-jordi-ilustracio-xuxulanstrum

SANT JORDI I EL DRAC. BUSCA I TROBA, Núria Font i Ferré, Il·l. Marta Balaguer i Julià, Editorial Cruïlla –> Aquest conte és un conte de Sant Jordi que a més d’aportar-nos la llegenda en qüestió, ens planteja una sèrie de coses a cada plana que hem de buscar dins la il·lustració: objectes, personatges… el que sigui que ens demanin i hem de trobar. Per tant es converteix en quelcom que una llegenda de Sant Jordi, sinó que a més desperta l’agudesa visual i la curiositat dels infants amb aquestes petites recerques que ens va proposant en cada plana.

es149783_136693Comentaris

Deixa la teva opinió