El Trompeta recomana… LA MÀQUINA DE PESSIGOLLES

2 Maig 2014
0

LA MÀQUINA DE PESSIGOLLES, Elisenda Queralt, Il·l. Roger Olmos, Editorial La Galera (Febrer 2014) –> L’autora del llibre va guanyar el premi Sant Joan de Déu 2013 per aquest text, i l’encarregat d’il·lustrar el conte va ser en Roger Olmos, una fantàstica elecció per una història surrealista i divertida com és aquesta. Us en faig un resum de l’argument i entendreu a la perfecció perquè l’estil del Roger hi encaixa tan bé.

En Pere Totselsgustos és un àvid venedor interplenatari, un comerciant capaç de vendre qualsevol cosa a qualsevol dels planetes de la galàxia, porta recorreguts un munt de planetes i a tots els hi ha aconseguit vendre les idees i els invents més rocambolescos. No hi ha galàxia que se li hagi resistit mai fins que un dia arriba al planeta de les Mans. Un planeta on hi ha una mà de mans: mans esquerra esquerranoses, dretes conservadores, la mà de l’alcadesa, les mans unides, la mà foradada (una despilfarradora nata), les manetes… Però quin és l’invent que els hi pot vendre? Ja ho té, la màquina de les pessigolles. Ho té coll avall que els hi podrà vendre! Però segur que serà així?

Tot el text va utilitzant frases fetes i analogies i comparacions amb les mans: “mans buides”, “mans i mànigues”, “una mà al davant i l’altre al darrera”…

És una història divertida i sorprenent, i crec que és una molt bona història, i força diferent per als més menuts cansats d’històries típiques i clàssiques i que busquen alguna cosa diferent i que els sorprengui.

La màquina de pessigolles i troquelComentaris

Deixa la teva opinió