El conte de… EL LLIBRE DE LA SELVA

18 Juny 2014
0

Sé que quan vaig portar-vos els orígens del Llibre de la Selva, ja us vaig portar el seu conte corresponent. Vaig escollir la versió d’en Subi, que sincerament en aquell moment em va semblar perfecte. Però una de les darreres novetats d’Edelvives ha estat una versió d’aquest gran clàssic que ignorar i no tenir en compte era un autèntic sacrilegi. És per això que m’he decidit a portar-vos-el.

MOWGLI, Rudyard Kipling, Il·l. Justine Brax, Editorial Edelvives (2014) –> Aquesta nova edició del llibre de la selva sota el títol de Mowgli és sens dubte una versió especial, original i diferent. No només per la qualitat de la seva edició i enquadernació i el tractament acurat que ha rebut l’obre, sinó que també es converteix en especial per les seves il·lustracions, unes il·lustracions de Justine Brax, desconeguda per mi, però que m’ha enamorat. El seu estil, la imatge nova que és capaç de donar a la història, els colors, el traç… Tot fa que el conte en sí,sigui espectacular, una autèntica joia, un d’aquells llibres que val la pena tenir a les prestatgeries de casa.

Si a tot plegat hi afegim que en un inici quan Kipling va escriure El llibre de la selva i el va dividir en dos volums diferents, es tractava de dos recopilacions de faules morals acompanyades de poemes i que tenen lloc a l’Índia. En la novel·la original, els relats de Mowgli no tenen una continuïtat cronològica, però en aquesta versió s’ha fet una acurada revisió i s’han ordenat tots els fets de manera cronològica per tal de dotar de més coherència i més significat als relats de la vida del nen de la selva, modificant de manera molt lleu algunes frases, i sense afegir pràcticament res per tal de no perdre l’essència de l’obra en qüestió.

En definitiva, un llibre que va més enllà d’una versió o d’una adaptació.

105660_Cub_Mowgli.indd mowgli_1b mowgli_1 mowgli_2 mowgli_5 mowgli_6Comentaris

Deixa la teva opinió