El Trompeta recomana… CONTES D'ART (III)

11 Juliol 2014
0

Avui us porto tres contes que ens parlen d’art, tots tres a la seva manera, amb històries diferents, però al final amb un mateix tema en comú. De fet, aquesta no és la primera entrada que us porto parlant de contes d’art o d’artistes. L’art com una forma d’expressió, imaginació, creativitat…

ART Y MAX, David Wiesner, Editorial Océano Travesía –> Aquest és un conte divertit i molt bonic, que ja fa anys que vaig descobrir, el que passa és que no havia trobat el moment de portar-vos-el, i avui finalment m’he decidit. L’Arturo és un pintor consumat, un artista de cap a peus, totalment consolidat, en canvi el seu amic Max és pràcticament un principiant. Però en Max vol aprendre a fer servir el pinzell, i els dos amics acaben trobant dificultats inesperades. Tot i que en Max és valent i aprèn de pressa, tot i que la seva manera de plasmar el seu art potser és una mica diferent a la de la resta.

Art & Max ArtMax3 Art-Max-Inside-I january-interior-art

EL MUSEO, Susan Verde, Il·l. Peter H. Reynolds, Editorial Serres –> De l’il·lustrador del punt i quasi, ens trobem amb el conte que us porto avui. Un conte que ens narra la visió que té d’un museu un nen a partir de la nena protagonista. De quines són les sensacions que va sentint i va tenint cada vegada que descobreix un nou quadre. Des del bateg del cor al veure el primer quadre, passant per les diferents emocions que va sentint quadre rere quadre. Fins que arriba a un quadre en blanc, moment en el qual la nena sent la necessitat d’expressar le seu propi art, la seva manera de veure el món. Aquest és un conte fantàsticament il·lustrat que a més ens parla de totes les emocions que l’art pot arribar a despertar en un nen.

9781419705946 the-museum-1

SÓC UN ARTISTA, Marta Altés, Blackie Books –> Aquest és el llibre perfecte per tots aquells nens i nenes que gaudeixen fent art. Al protagonista d’aquesta història li encanten els colors, les textures, les formes, i tot l’inspira: els seus mitjons, el que guarda a la nevera… Ni el seu gat es pot escapar d’una bona mà de pintura! Però hi ha un petit problema: la seva mare no es mostra tan entusiasta com ell. És un conte divertit, bonic, ben il·lustrat, que a tots aquells que de petits, i de no tan petits, ens ha agradat dibuixar, ens hi sentim en certa manera identificats. És per això que en el recull d’avui, era impossible no tenir-lo en compte.

soc-un-artista la foto 2 la foto 1-1 466177_566838613360538_1700868593_o

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió