1a Trobada Blogger de Llibre Infantil de La Galera

21 Juliol 2014
0

El passat divendres vaig anar a la 1a Trobada Blogger sobre literatura infantil que ha organitzat La Galera, i la veritat és que va ser d’allò més gratificant i interessant acostar-s’hi. No sóc una persona gens donada a aquesta mena d’esdeveniments, sóc especialment tímida, i ja m’està més que bé amagar-me darrera la façana de l’Elefant Trompeta. No vull pas reconeixements, ni guanyar-me la vida d’això, per tant, m’agrada l’anonimat que hi ha darrere del meu estimat elefant. Tot i així, em va semblar interessant acostar-m’hi i poder descobrir així les novetats que l’Editorial La Galera està preparant per la proper tardor entorn al món de la literatura infantil. La literatura infantil ja sabeu que avarca una franja d’edat força àmplia dels 0 als 12 anys, tot i que molts ja sabeu jo només toco l’àmbit de l’educació infantil pròpiament dit, i vaig haver d’esperar fins al final per poder conèixer les novetats que està preparant l’editorial entorn aquesta etapa que tant m’estimo.

Una de les novetats que més em va agradar pel seu format va ser la de El meu gran teatre que és un conte-teatre de titelles on podràs preparar les escenificacions i tindràs els personatges per explicar grans clàssics com: El gat amb Botes, la Caputxeta Vermella, Hansel i Gretel, la Rínxols d’Or, La Bella dorment, La Blancaneus, La Ventafocs… A més de les titelles i el teatret, comptes també amb els textos per tal de poder explicar els contes fil per randa.

També publicaran dos títols més de la col·lecció Llibre-cine: Hansel i Gretel i la Blancaneus i els set nans. Uns contes en format cinema que són un autèntic espectacle, tant pel que fa al format com les il·lustracions.

Contes per llegir i jugar es tracta d’una altra de les novetats. Es tracta d’una maleta que conté quatre clàssics i que inclou: els llibres, trencaclosques, i que cadascun dels trencaclosques de cada història té tres finals diferents, un d’ells el podrà crear el propi infant amb un retolador esborrable. Les il·lustracions de la Maria Tarragó fan del llibre una proposta d’allò més interessant i divertida per tal d’oferir als més menuts una nova manera d’explicar els grans clàssics de tota la vida.

Aquest que us porto ara sí que em va agradar, El món dels animals. Sí, s’han publicat infinitat de contes sobre aquesta temàtica, els animals és un recurs recorrent per moltes editorials, però els nens sempre demanen una vegada rere l’altre allò que els interessa i els hi agrada. I la gràcia de les editorial ha d’estar en el format i la manera com presentes el producte per fer-lo més interessant pels nens que la resta. I a mi m’han encantat tota la vida aquest tipus de contes. Conte de gran format, tapes i planes de cartró, d’aquells que els nens s’estiren a terra per mirar-lo, remirar-lo i tornar-lo a mirar. Hores i hores descobrint nous aniamsl, aprenent vocubaluri, gaudint de les il·lustracions. Si a tot plegat li sumes que es tracta d’il·lustracions de l’Emma Schmid, el resultat és sens dubte fantàstic!

De la col·lecció Schholies, publicaran ben aviat un nou títol L’escola. Un llibre-joc que inclou escenraris de cartró, personatges retallables, adhesius i tot el necessari per fer les delícies dels més menuts.

I per tal de commemorar el centenari del naixement de l’autora infantil finesa més important de tots els temps, Tove Jansson, l’editorial anirà publicant més títols dels contes de primers conceptes dels Mummin, per a nens molt petits i amb unes il·lustracions reconeixibles arreu del món.

Però per acabar, no podria ser d’una altra manera: la col·lecció més venuda de l’editorial, la dels títols de grans clàssics, de tradicions, els il·lustrats (gairebé tots) per la Roser Calafell. Com a novetats destaquen l’Abecedari de la independència, Els Pastorets, els pinta i escriu de Les figuretes del pessebre i de Les Festes de Nadal, un nou format amb On és el caganer?, i un anomenat Bones festes! que permet als infants crear les seves pròpies postals de Nadal i enviar-las a familiars, amics i coneguts.

A la vegada, la Galera ha aconseguit un acord amb el Barça per tal de poder publicar alguns títols de qualitat relacionats amb l’entorn blaugrana sota el segell de producte oficial.

Moltíssimes gràcies a la Laura i a la resta de l’equip per permetre’m descobrir una mica més de la seva feina, de com es crea cadascun dels títols que arriba el mercat, i per transmetre’m la passió i l’estima amb la que fan les coses.

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió