El Trompeta recomana… CONTES DE GUERRA (III)

29 Agost 2014
0

Tot i aquesta no ser una temàtica gaire infantil, sí que són diversos els contes que s’han escrit sobre les guerres i sobretot sobre la manera que tenen els infants per enfocar-les. La veritat que és un tema complicat, i a vegades també és complicat fer entendre als nens que en altres indrets i racons del món hi ha nens i persones que ho passen malament degut a la guerra. És per tot plegat que aquests contes mai m’han deixat indiferent, de fet ja us he portat en d’altres ocasions contes que en parlen. Avui dos títols més d’aquesta temàtica que de ben segur no us deixaran indiferents:

COMENÇAR, Paula Carballeira, Il·l. Sonja Danowski, Trad. Joan Barahona, Editorial Kalandraka –> Aquest és un conte que més que narrar-nos una guerra i els fets que tenen lloc durant aquesta, ens narra el després, el dia després d’una guerra, quan tot ha acabat, quan no et queda res perquè t’han bombardejat la casa, t’han cremat el cotxe i l’únic que et queda per continuar ets tu mateix. Una història colpidora, impossible que et deixi indiferent. Les il·lustracions són molt realistes, i la Sonja és una il·lustradora que no és la primera vegada que il·lustra un relat d’aquesta mena, per tant crec que és la il·lustradora perfecta per fer-ho. És una història que no està pensada per a nens molt menuts, però que sens dubte és impossible deixar-la passar.

Sin t’tulo-1 01 02

EL CIELO DE AFGANISTÁN, Ana A. de Eulate, Il·l. Sonja Wimmer, Editorial Cuento de Luz –> Les fantàstiques il·lustracions de la Sonja Wimmer aporten tota la poesia, delicadesa i bellesa que una història com aquesta requereix, i en comptes de fer-vos un resum de l’argument, m’he decidit a deixar-vos la sinopsi que l’editorial fa del propi llibre i que inclou un fragment del text de la historia:

“Miro al cielo, cierro los ojos y mi imaginación empieza a volar… El cielo puede estar lleno de cometas –pienso– pero también de sueños. Y el mío se eleva alto, muy alto hacia las estrellas.
Soy una niña afgana que no cesa de soñar, y mi sueño se dirige a todas las regiones, se introduce en las casas, en los hogares, en las familias, en los corazones.
Una niña, un sueño, un canto a la paz.”

9788415503002_cover__76651_zoom afghanistan6 afghanistan8 afghanistan10



Comentaris

Deixa la teva opinió