El Trompeta recomana… CONTES DE NADAL (IX)

19 Desembre 2014
0

I ja són forces les recomanacions nadalenques de contes, i aquest any no podia se rmenys. Cada any les editorials se les empesquen per intentar treure al mercat contes de Nadal diferents, que si els Pastorets explicats diferent, que si més contes del Tió… Sigui com sigui, a mi el Nadal i els contes nadalencs m’encantes i és per això que un any més, m’ha estat impossible no portar-vos les novetats nadalenques editorials.

FEM EL PESSEBRE, Eva Santana, Eumo Editorial –> Un conte senzill sobre la il·lusió de la Maria de muntar el pessebre, ho té tot a punt: la molsa, el bou, la vaca, el nen Jesús, el Caganer, fins i tot un Dimoni…

fem-el-pessebre_9788497665285

ON HA ANAT EL TIÓ?, Eva Santana, Eumo Editorial –> Aquest en la línia del conte anterior, és una història senzilla que aquesta vegada ens parla del Tió, però no d’un Tió qualsevol, sinó que es tracta del Tió del Pau, que un bon matí quan es lleva s’emporta un bon ensurt, i és que no se’l troba on l’havia vist la nit anterior.

on-ha-anat-el-tio_9788497665278

LA MÀGIA DEL PARE NOEL, Pep Molist, Il·l. Ximena Meier, Col·l. Capsa de Contes, Editorial Baula –> Aquesta és una tendra història de la col·lecció Capsa de Contes, col·lecció que es caracteritza per la sensibilitat i delicadesa de le sseves històries  il·lustracions. Aquesta vegada, evidentment el seu darrer títol havia de ser nadalenc, i la sinopsi del llibre diu així: “La Mar coneixia molt bé el Pare Noel. Els seus pares li havien explicat contes on hi sortia. Però no l’havia vist mai de prop. Els contes deien que hi ha molt poques persones que l’hagin vist. Viatja una sola nit a l’any, la de Nadal, i quan tothom dorm.”

106016_Pare_Noel

EL TIÓ AL PAÍS DELS CONTES, Vivim del cuentu, Il·l. Albert Vitó, Col·l. Contes desexplicats, Editorial Baula –> Curiosa i divertida, així com totalment alternativa, història d’un Caga Tió d’allò més particular. Tot comença quan el llop va bufar i bufar i la casa al terra de fusta va tirar, però va bufar amb tanta força que un dels troncs va anar a parar a casa de la Ventafocs. Aquesta el va acollir com si es tractés d’un  gran amic, el va cobrir amb una manta, li va posar barretina i li va pintar una cara. Així és com neix el Tió d’una història sorprenent que sens dubte ens aporta una visió totalment diferent.

106195_Tio

BON NADAL!, Enric Larreula, Il·l. Daniel Jiménez, Col·l. Nous Esbojarrats, Editorial Baula –> Aquesta col·lecció de Baula es caracteritza sempre per ser divertida, i com bé diu el títol de la pròpia col·lecció, esbojarrada. Sempre aporten el contrapunt, i en aquest cas una manera diferent de viure el Nadal, la manera en que els animals d’una granja qualsevol, en un indret qualsevol decideixen viure el Nadal. Un Nadal que volen viure amb una gran festa, amb un gran tiberi. No volen menjar ni pinso, ni gra, ni herba, volen menjar de veritat. És per això que tots junts entraran a la cuina a veure què poden preparar.

NE-bon_nadal

ON ÉS EL CAGANER?, Roser Calafell, Col·l. Tradicions, Editorial La Galera –> I un nou conte d’aquesta col·lecció però aquesta vegada al més pur estil “On és Wally?” a la catalana. I és que es tracta d’anar buscant el Caganer que s’ha perdut en cada plana, i ajudar així a la resta de figures del pessebre a que aquest estigui complert.

9788424651633_imatge_portada_llibre_detall_9788424651633 9788424651633_Página_2 9788424651633_Página_3 9788424651633_Página_4 9788424651633_Página_5

CAGA, TIÓ!, Toni Dalmases, Il·l. Stefanie Pfeil, Editorial Cruïlla –> Aquest és un conte nou i divertit sobre el Tió, una història més, una mica diferent sobre el perquè al Tió, a banda de donar-li cops de bastó se li ha de cantar. Us deixo amb la sinopsi del llibre: “Al Pol li fa vergonya cantar la cançó del tió davant dels seus companys de la classe. Seguint els consells del seu germà, en lloc d’assajar la cançó s’entrena a clavar cops a tort i a dret per poder estomacar fort el tió i que així li cagui moltes coses. Però el tió només et fa cas quan li cantes la cançó, i els cops de pal només són per seguir el ritme com cal, i el Pol queda molt sorprès quan veu que no li ha cagat res. Potser si prova a cantar la cançó…”.

es152085_152593

BONES FESTES!, Roser Calafell, Col·l. Tradicions, Editorial La Galera –> I una de les novetats d’enguany de la Galera és aquest llibre d’activitats, o llibre postal. I és que es tracta d’un nou format força innovador que permet als infants començar el Nadal d’una manera molt especial. Amb aquest llibre el nen podrà crear més de 40 postals per escriure i enviar a les persones que més s’estima. A cada plana hi trobarà dues postals, una ja pintada i l’altre per acolorir, i el nen no només podrà pintar la de sota, sinó que a més podrà completar tant l’una com l’altra amb alguns dels adhesius que també completen el llibre. De totes elles, el nen podrà escollir-ne les millors i enviar-les al seu professor, als seus companys de classe o als seus familiars. A més si retallés les pàgines per la línia de punts, podràs aconseguir un fantàstic llibre d’endevinalles d’allò més nadalenques.

cobertes-Postals.indd

ELS PASTORETS, Pilar Serra, Il·l. Roser Calafell, Col·l. Tradicions, Editorial La Galera –> Aquest conte no és altre cosa que una adaptació del gran clàssic dels Pastorets d’en Josep Maria Folch i Torres amb en Rovelló i en Lluquet. Un imprescindible per tots aquells que us agradin els Pastorets i volgueu transmetre aquesta tradició als vostres infants. A més, el llibre compta amb pàgines extres amb tots els personatges per retallar i jugar.

port_Els_Pastorets_OK.indd 9788424649517_Página_3 9788424649517_Página_4 9788424649517_Página_5 9788424649517_Página_6

 



Comentaris

Deixa la teva opinió