El Trompeta recomana… CONTES DE PARES I FILLS (II)

13 Març 2015
0

Avui em ve de gust i em fa molta il·lusió portar-vos dos contes que m’han agradat moltíssim. Com tots sabeu, la setmana vinent és el dia del Pare. Jo sincerament mai he estat de celebrar aquestes coses, ni el dia del pare, ni el de la mare ni el dels enamorats… Ni res de tot això. Qui és mare, pare o enamorat ho és cada dia de l’any i no li cal un dia especial per a celebrar-ho. Una vegada explicat això, hi ha editorials que aprofiten aquestes dates per publicar contes sobre pares i fills, i aquests en són dos bonics exemples.

¡¡¡PAPÁ!!!, Gabriela Keselman, Il·l. Christian Inaraja, Editorial SM –> Aquest és un conte que ens presenta la figura del pare de mil maneres diferents, com un valent, com una persona pacient, un equilibrista, una persona molt dialogant. El pare vist des dels ulls del nen, fet que sovint genera imatges d’allò més divertides. És un conte divertit i bonic que tots els pares desitjarien que els seus fills els hi regalessin.

ZSM-141805 Sin título-1 Sin título-1 Sin título-1 Sin título-1 Sin título-1

ELL I JO, Roger Simó, Col·l. La Capsa de contes, Editorial Baula –> Aquest conte el vaig veure l’altre dia a la llibreria i no vaig poder anar de cap a agafar-lo. Les il·lustracions senzilles, desenfadades i amb un estil molt dolç i tendre em cridaven l’atenció; la imatge que s’hi representa d’un fill a cavallet del seu pare és una imatge molt propera, molt emocioal, molt amable; i el títol és també especialment tendre. És un conte de poques paraules, les justes i suficients per emocionar, per entendrir. Les il·lustracions em semblen fantàstiques, i em va ser impossible no llegir-me’l de principi a final. És un llibre que tracta d’explicar sense embuts, sense complicacions, la relació d’un pare amb el seu fill, la seva relació absolutament generosa i afectiva.

Un cop vist el conte, he investigat una mica, i al darrera, com em va semblar prou evident, hi havia una història. La història de l’autor i il·Lustrador amb el seu fill, un projecte que neix de manera totalment personal per part de l’autor que ho presenta a l’editorial. El primer conte escrit i il·lustrat per en Roger Simó, i és que per a un il·lustrador, una història així, tan personal, tan pròpia, tan emotiva no te la pot escriure un altre. Un regal preciós i increïble que fa un pare al seu fill, que de ben segur que d’aquí uns anys podrà apreciar. 107165_Ell_i_joComentaris

Deixa la teva opinió