El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ LLETRA LLIGADA (4)

10 Juliol 2015
0

De nou, una altra entrega d’aquesta col·lecció dels primers llibres de lectura per als més menuts. Perquè els primers? Doncs és ben senzill, perquè pel seu format, la col·lecció Lletra Lligada, deixen de ser contes pròpiament dits, però a la vegada no estan escrits en lletra d’impremta, sinó que estan en lletra lligada, i per mi són llibres que estan a mig camí entre els contes i els llibres de lectura per a nens pròpiament dits. I com que estem en plenes vacances d’estiu i els nens a vegades no saben què fer. Us proposo que els hi doneu l’opció de tenir les seves primeres lectures sols, que s’endinsin en el fascinant món de la lectura, que els pot portar a viure històries trepidants. Un cop explicat això, us convido a descobrir dos dels darrers contes publicats d’aquesta col·lecció.

LA JINJU S’ENAMORA, Lim Yeong-hee, Il·l. Amélie Graux, Col·l. Lletra lligada, Editorial Baula –> I ja comença a ser tot un clàssic que la Jinju protagonitzi una altra de les històries d’aquesta col·lecció. Si amb ella ja vam descobrir la seva nova escola, i que no li agradava quedar-se a dinar… Aquesta vegada descobrirem una història diferent. Tot comença quan un nen se’n riu dels seus ulls, li diu que són petits i estranys (ja sabem tots de la crueltat dels més menuts). Doncs bé, la Jinju fa a partir d’aquell moment tot el que se li ocorre per fer-los més grans, i com no ho aconsegueix decideix amagar-los sota un barret. Sort que el Daniel estarà allà per animar-la i fer-la sentir millor.

106185_Jinju

ON ÉS L’ESTEL, Anna Gasol, Ona Caussa, Col·l. Lletra lligada, Editorial Baula –> D’acord potser aquest no és un bon conte per ara per l’estiu, ja que es tracta d’una història de Nadal, però també pot ser una bona solució pels infants perquè el tinguin per les vacances de Nadal. M’explico, la història ens diu que com els pares dels dos germans protagonistes de la història mai tenen temps, els dos nens decideixen muntar ells tot sols el pessebre i tots els seus elements… però potser hi ha un que no troben, on s’haurà ficat?

103511_EstelComentaris

Deixa la teva opinió