El Trompeta recomana… CONTES D'EN MIQUELET

17 Juliol 2015
0

Avui us vull portar dues magnífiques històries extretes de la col·lecció Capsa de Contes de Baula, la col·lecció sens dubte més poètica i literària, emotiva i emocional de l’editorial Baula. Normalment ens porten històries plenes de tendresa o amb gran contingut poètic o històries d’alguns dels autors contemporanis més importants de literatura infantil i juvenil. Aquesta vegada us porto dos textos de Joaquím Carbó. Els dos protagonitzats per en Miquelet, i en el fons dos textos on l’un continua de l’altre.  Dos textos en el que ens els fons sens narra una petita part de la història de la infantesa de l’autor, on es declarava com un nen molt tafaner i que es quedava embadalit amb els petits grans espectacles que et podia oferir la naturalesa. I és que quants de nosaltres no ens hem passat hores i hores contemplant els magnífics recorreguts interminables de les formigues per portar menjar fins al seu cau? O hem observat silenciosament i com si ens tractéssim d’autèntics aventurers les sargantanes que immòbils descansaven a prendre el sol, les marietes en les plantes o les abelles emportant-se el pol·len de les flors? Doncs bé, aquestes dues històries ens parlen de tot plegat:

EN MIQUELET I LES FORMIGUES, Joaquim Carbó, Il·l. Montse Tobella, Col·L. Capsa de Cotnes, Editorial Baula –> “En Miquelet, un dia que camina pel bosc, descobreix una petita pila de terra que sembla un volcà en miniatura. Pel forat, el cràter, entren i surten unes formigues.  L’observació continuada dels moviments i costums d’aquests petits insectes li fa l’efecte d’una gran representació.” Les ajudarà en Miquelet a omplir el seu rebost?

105013-Miquelet-i-les-formigues

LA SELVA D’EN MIQUELET, Joaquim Carbó, Il·l. Montse Tobella, Col·L. Capsa de Cotnes, Editorial Baula –> En aquesta història trobem a en Miquelet en companyia de bestioles de totes les mides: pugons, mosquits, abelles, aranyes, marietes , cuques , caragols, sargantanes, dragons, cotorres, coloms, gavines i, fins i tot, una tortuga que acaba de despertar del llarg son de cada hivern. I el gat, que no perd de vista un ratolí. Al final descobrirem on és aquesta selva tan especial per on es mou el nostre amic.

107419_La_selva_den_MiqueletComentaris

Deixa la teva opinió