El Trompeta recomana… COLORS

21 Agost 2015
0

COLORS, Hervé Tullet, Editorial Cruïlla (2015) –> Avui us porto un nou llibre de colors, i com us l’he portat sol, doncs no he posat Contes de colors (VIII) i m’he limitat a posar-vos el títol del conte en qüestió, que no és gaire original, tot s’ha de reconèixer. Es tracta d’un conte que ens ha arribat a les nostres contrades provinent de França aquest any, de la mà de Cruïlla, un altre títol d’Hervé Tullet, del que ja us n’he portat un parell, curiosament els dos anteriors i aquest treballen els colors, però tots tres ho fan d’una manera totalment diferent. Aquesta vegada el llibre explica d’una manera lúdica i divertida la formació dels colors secundaris a través dels primaris. És un conte que està pensat per ser primer mirat, llegit i comprès i després treballar-lo posant en pràctica el que ens van explicant amb pintura tal i com fa l’autor a cadascuna de les planes del llibre, on es limita a fer taques amb pintura, i anar-les ajuntant o barrejant per obtenir els colors.

La veritat que és un conte bonic, d’aquells que són prou bonics per ser treballats amb els més menuts, potser de manera individual, o potser en gran grup dins d’un aula.

La veritat és que a mi tota aquesta mena de llibres em recorden sempre al que per mi va ser pioner en tot plegat: Leo Lionni amb el seu El petit blau i el petit groc. I sempre és un conte que per com me’l van descobrir, per com el vaig veure per primera vegada que m’ha captivat més que la resta. Tot i això, aquest llibre que us he portat avui, no deixa de semblar-me fantàstic.

índexComentaris

Deixa la teva opinió