El Trompeta recomana… CONTES ESBOJARRATS

28 Agost 2015
0

Bé, avui us porto dos títols de dues col·leccions que una succeeix a l’altra. M’explico: primer va néixer la col·lecció Contes Esbojarrats, i després van crear la col·lecció Nous esbojarrats. Ambdues col·leccions creades per Baula però amb petites diferències sobretot d’edició. La primera col·lecció Contes esbojarrats era amb tapes dures, i ara els Nous Esbojarrats s’han creat amb tapes toves per tal d’economitzar-ned la producció i també rebaixar-ne el preu per al possible comprador. Un altre aspecte important a destacar és el canvi de tipologia textual: la primera col·lecció eren llibres en lletra lligada, i ara són contes en lletra d’impremta. Cosa que ens fa pensar que l’edat a la que estan destinats potser també ha variat una mica. De totes maneres, i exposades les diferències, les dues col·leccions tenen molts punts en comú, i és que en ambdós casos es tracta d’històries esbojarrades, divertides, un xic surrealistes i sempre amb finals sorprenents. La veritat que són contes que em diverteixen molt, per això m’he decidit a portar-vos aquests dos títols:

EN PERE I EL NINJA, Alex Latimer, Col·l. Contes esbojarrats, Editorial Baula –> Aquest conte quan el vaig veure per primera vegada em va fer molta gràcia. Em va recordar al gran clàssic del Pastor Mentider però totalment revisat, modern i diferent. Però la idea era similar, si més no en un inici. Un nen al que els seus pares no el creuen perquè té molta imaginació. Li pregunten per l’últim bocí de pastís, i ell respon la veritat: “Ha sigut un ninja!”. Però els pares mai es creien les seves excuses. Així va ser que un bon dia va decidir escriure una carta a sis persones diferents. Tots els éssers suposadament imaginaris es presenten a casa seva i per fi els pares d’en Pere se’l creuen.

103487_Ninja-e1375362790737

UN MISTERI GEGANTÍ, Laia Massons, Il·l. Rocio Bonilla, Col·l. Nous Esbojarrats, Editorial Baula –> La Mariona té un problema. Sort en té dels seus veïns, que no dubten a ajudar-la i converteixen l’edifici on viuen en un anar i venir solidari, escales amunt, escales avall. Tothom hi aporta les seves idees i la seva imaginació: des del mestre fins al forçut, passant per la perruquera, el músic o la pastissera. Com que la unió fa la força i de traça tampoc no els en falta, tots junts s’ho passen d’allò més bé mirant de solucionar un misteriós problema… gegantí de veritat. Les divertidíssimes il·lustracions de la Rocio Bonilla, fan d’aquest un relat encara més entretingut.

misteri_gegantíComentaris

Deixa la teva opinió