Blocs de GràciaNet http://blocs.gracianet.cat Servei de blocs de GràciaNet Mon, 29 Dec 2014 09:17:11 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 L’app oficial de la Festa Major de Gràcia 2013 ja és aquí! http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/08/lapp-oficial-de-la-festa-major-de-gracia-2013-ja-es-aqui/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/08/lapp-oficial-de-la-festa-major-de-gracia-2013-ja-es-aqui/#respond Sun, 18 Aug 2013 10:06:15 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=596 ]]> Aquest any 2013 la Festa Major de Gràcia estrena apps oficials per a Android i iPhone, que complementaran la informació que s’oferirà a traves dels codis QR. Aquestes apps inclouen tota la programació dels carrers que formen part de la Fundació Festa Major de Gràcia, així com un sistema de participació que permet als usuaris recomanar els actes que creuen més interessants.

 

Què hi podem trobar

A l’app oficial d’aquest any hi trobareu tots els actes dels carrers que formen part de la Fundació de Festa Major de Gràcia, el mapa de la festa, fotografies fetes a Instagram de la festa, un cercador..

Participació

A més, aquest any s’hi inclouen dues formes de participacio a través de l’app:

  1. Recomanació d’actes. Tothom que la tingui instal·lada podrà recomanar aquells actes que considera més interessants de la festa major, i els 10 amb més vots seran mostrats a l’inici de l’app.
  2. Durant els dies de Festa Major es podrà participar com a Jurat Virtual, poden votar els 3 carrers que ha cregut més ben treballats. El resultat de la votacio no influirà en el resultat final però es farà públic abans de finalitzar la Festa.

 

Get it on Google Play
Descarrega l'app al App Store

 

Captures de pantalla

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/08/lapp-oficial-de-la-festa-major-de-gracia-2013-ja-es-aqui/feed/ 0
Els personatges de la Revolta de Quintes de 1870 http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/04/els-personatges-de-la-revolta-de-quintes-de-1870/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/04/els-personatges-de-la-revolta-de-quintes-de-1870/#respond Tue, 02 Apr 2013 08:00:36 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=559 ]]> Com ja sabeu aquest any hem preparat una recreació històrica dels fets occorreguts entre el 3 i el 10 d’abril de 1870 a través de twitter. Podeu seguir-los a través del hashtag #quintes1870 o  la pàgina web http://gracianet.cat/quintes1870/

Per tal que els coneixeu millor, us en fem aquí un resum de cada un d’ells:

Personatges de les #Quintes1870

@aRiba1870 Antonieta Riba


Antonieta RibaPropietària de Queviures Fontserè, en aquest petit “colmado” es pot trobar des de producte fresc, a ultramarins i productes del dia a dia.

El seu marit Joan Fontserè va morir a la batalla de Tetuan quan complia el servei militar a la Guerra d’Àfrica.

Des de llavors ha tirat endavant el negoci familiar, amb l’ajut del seu fill Guillem.

És una dona forta que com a única preocupació és que el seu fill tingui un futur pròsper.

@gFontsere1870 Guillem Fontserè

Guillem FontserèFill de l’Antonieta Riba, des de ben petit que ha hagut d’ajudar a la seva mare a la botiga familiar.

Com que des de fa dos anys ell és l’encarregat de baixar a Barcelona o altres viles per anar a comprar i portar gènere per la botiga té menys temps per portar les comandes a casa de les clientes, feina que no li agradava gens. En les seves excursions comercials pel pla, acostuma atardar més del previst, perquè li agrada perdre’s i xafardejar.

Està enamorat de la Rosa Mongrell, la filla petita dels Mongrell, la va conèixer quan va portar una comanda a casa seva. A la Festa Major la va treure a ballar i des de llavors festegen.

@rMongrell1870 Rosa Mongrell

Guillem FontserèÉs la filla petita dels Mongrell a part d’ajudar a la seva mare en les tasques de casa, ajuda en el negoci familiar: el seu pare és sastre.

Des de la passada Festa Major festeja amb en Guillem Fontserè, amb el que viu un idil·li.

No li agrada el paper que la societat destina a les dones, no vol que les dones siguin només mestresses de casa. Creu que poden realitzar qualsevol feina, com els homes.

@dGilabert1870 Delfina Gilabert

Guillem FontserèÉs una dona gran, clienta i veïna de Queviures Fontserè. Quan l’Antonieta va perdre el seu marit va ajudar-la cuidant del seu fill.

Fa anys que es viuda, el seu marit treballa a una fàbrica tèxtil, i ja ha perdut la por a les convencions socials. Diu el que pensa encara que això li porti problemes.

Podria ser perfectament l’editora de la premsa rosa de la Vila de Gràcia. Li agrada molt xerrar i coneix tots els rumors i xafarderies de la vila.

@fDerch1870 Francesc Derch

Guillem FontserèVa néixer a Lleida, però el 1852, després de quedar-se orfe va anar a viure a Gràcia. Està casat amb Josefa Marsal i té un fill.

És l’alcalde de la Vila de Gràcia i és lliberal. Va ser voluntari de la Companyia de Voluntaris de la Llibertat de Vila de Gràcia en l’alçament del General Prim contra la reina Isabel II.

En el camp professional regenta una botiga de sabates al carrer Sant Domènec 6.

@eGaminde1870 General Eugenio de Gaminde

Guillem FontserèNatural de Galicia i militar de carrera. Va lluitar a la guerra d’Àfrica entre el 1859 i el 1860.

Es posà al costat de la revolució del 1868 liderada pel general Prim, però també va combatre l’alçament federalista de la Bisbal (1869).

Des del 1869 és el capità general de Catalunya, considera que els catalans, especialment els habitants del Pla de Barcelona són indisciplinats i massa amants de les bullangues.

@jOlakase1870 Juan José Olakase

Guillem FontserèCaporal de l’exercit espanyol i originari d’Astúries.

Actualment destinat a Barcelona com a premi pels seus mèrits de guerra a les colònies espanyoles a l’Àfrica, fets que també li van suposar un ascens.

La seva actual destinació no ho veu com un premi, sinó com un càstig. Té un profund odi pels catalans.

@pSerrano1870 Pedro Serrano

Guillem FontserèSoldat ras de l’exercit Espanyol originari de Burgos. Serveix a les ordres del Caporal Juan José Olakase.

És força malcarat i insolent, conegut entre els seus companys militars com “gatillo flojo”.

S’ha vist involucrat amb més d’un avalot amb civils.

bRocabruna1870 Benet Rocabruna

Guillem FontserèRegenta una fusteria a la vila de Gràcia.

És una persona tranquil·la i reflexiva que en el seu temps lliure li agrada llegir.

Malgrat ser una persona llegida mai ha volgut entrar en política i prefereix viure tranquil·lament fent mobles.

Cada diumenge després de la sortir de Missa li agrada passejar per la Vila i distreure’s amb qualsevol cosa. Per ell això és un ritual indispensable.

@eSola1870 Eusebi Solà

Guillem FontserèÉs un granger, que té la botiga al carrer Torrijos. Mentre la seva dona s’encarrega de vendre els producte ell pastura les vaques.

És exaltat i assidu de les tabernes gracienques. Bon amic del Quintí Tallaferro amb ell han provocat més d’una baralla.

Tot i estar casat és força faldiller i no és home de missa.

@qTallaferro1870 Quintí Tallaferro

Guillem FontserèÉs mosso de magatzem del Vapor Nou, una fàbrica tèxtil de tecnologia puntera.

Forma part d’una gran família escampada per tot el pla de Barcelona, gràcies a la seva feina i els seus contactes és especialista en aconseguir qualsevol cosa.

És fanfarró i acostuma a posar-se en embolics.

@jTallaferro1870 Josep Tallaferro

Guillem FontserèÉs un dels cosins de Quintí Tallaferro. Viu a Sant Martí de Provençals on treballa a una Fabrica.

Com tots els cosins Tallaferro els hi agrada la brega, les tabernes i les noies.

@laMarieta1870 La Marieta

Guillem FontserèÉs la campana que està dalt del campanar de la Plaça d’Orient.

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/04/els-personatges-de-la-revolta-de-quintes-de-1870/feed/ 0
Recreació històrica de la Revolta de les Quintes de 1870 al Twitter http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/03/recreacio-historica-de-la-revolta-de-les-quintes-de-1870-al-twitter/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/03/recreacio-historica-de-la-revolta-de-les-quintes-de-1870-al-twitter/#respond Thu, 28 Mar 2013 10:51:15 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=555 ]]> capmail

 

Aquest any, GràciaNet i Batakada RadioActiva us volen presentar una recreació de les Revolta Quintes de 1870 en clau 2.0 a través del Twitter. Efectivament, diferents graciencs i foranis tuitejaran els fets tal com es van anar produïnt, que podreu seguir amb el hashtag #quintes1870

Per dur a terme la reconstrucció dels fets a través del Twitter s’han creat una sèrie de personatges inventats, a més d’usurpar la identitat d’alguns personatges històrics. Els podreu trobar (i seguir!) a https://twitter.com/BatakadaRadio/quintes1870/members Entre ells hi ha soldats castellans, pagesos i comerciants de la Vila de Gràcia, l’alcalde Francesc Derch, el general Gaminde i, no podia ser d’una altra manera, la campana Marieta.

Així doncs, entre els dies 3 i 10 d’abril podreu anar seguint com van viure els personatges d’aleshores la Revolta, que en un petit viatge en el temps ens han dut amb el twitter i el hashtag #quintes1870. En el cas que estigueu davant d’un ordinador podreu veure tota la informació agrupada en una sola pàgina: http://gracianet.cat/quintes1870

Esperem que us ho passen tan bé seguint-los i seguint la història com nosaltres reconstruïnt-la i preparant-la.

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2013/03/recreacio-historica-de-la-revolta-de-les-quintes-de-1870-al-twitter/feed/ 0
La infografia de la Festa Major 2012 http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-infografia-de-la-festa-major-2012/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-infografia-de-la-festa-major-2012/#respond Mon, 27 Aug 2012 07:17:03 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=523 ]]> Per tal de mirar de resumir tota la informació que es pot extreure de la Festa Major de Gràcia 2012 als mòbils, que gràcies als codis QR i l’aplicació Android era més accessible que mai hem fet aquesta infogracia. Esperem que us agradi!

 

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-infografia-de-la-festa-major-2012/feed/ 0
Els codis #QR a la Festa Major de Gràcia: 60.000 programes vistos http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/els-codis-qr-a-la-festa-major-de-gracia-60-000-programes-vistos/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/els-codis-qr-a-la-festa-major-de-gracia-60-000-programes-vistos/#respond Wed, 22 Aug 2012 07:28:16 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=520 ]]> Un cop transcorreguda la Festa Major de Gràcia 2012 és el moment de fer balanç de l’experiència de portar el programa de les festes al telèfon mòbil a través dels codis QR i l’aplicació Android.

Mercès a la col·laboració entre GràciaNet, la Fundació de Festa Major i Events-QR aquest any s’han inclòs codis QR en els cartells de Festa Major que s’han distribuït per tota la Vila. Durant els dies que aquesta informació ha estat accessible s’han consultat 60.000 programes. D’altra banda, l’aplicació Android s’ha descarregat des de la Play Store de Google a més de 2.000 smartphones.

Considerem que per tractar-se del primer any que la programació de la Festa Major és accessible des dels telèfons mòbils intel·ligents, aquests números són tot un èxit i ens conviden a pensar que l’any vinent, amb més planificació i amb l’experiència adquirida aquesta edició, es pugui arribar encara a més gent i de forma més completa.

També estem molt orgullosos d’haver fet de la Festa Major de Gràcia la primera de Catalunya que ha disposat del sistema de codis QR per consultar la seva programació en temps real, i creiem que aquest sistema té moltes possibilitats de futur que estem preparats per assessorar e implantar a d’altres Festes del país.

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/els-codis-qr-a-la-festa-major-de-gracia-60-000-programes-vistos/feed/ 0
Primer dia de Festa Major: 10.000 programes vistos http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/primer-dia-de-festa-major-10-000-programes-vistos/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/primer-dia-de-festa-major-10-000-programes-vistos/#respond Thu, 16 Aug 2012 12:33:13 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=516 ]]> Ahir fou el primer dia oficial de Festa Major i hi va haver més de 10.000 programes de festa major consultats a través dels codis QR i l’aplicació android. Els carrers que van tenir més més consultes directes del codi QR van ser Joan Blanques de Baix, Berga i Puigmartí. L’aplicació d’Android ja ha estat instal·lada a més de 1.000 telèfons.

Des del primer dia que es van carregar els programes complets a l’aplicatiu i van començar a ser accessibles des dels codis s’han visualitzat ja un total de més de 21.000 programes.

 

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/primer-dia-de-festa-major-10-000-programes-vistos/feed/ 0
La Festa Major de Gràcia al mòbil més que mai: codis #QR i aplicació per Android http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-festa-major-de-gracia-al-mobil-mes-que-mai-codis-qr-i-aplicacio-per-android/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-festa-major-de-gracia-al-mobil-mes-que-mai-codis-qr-i-aplicacio-per-android/#respond Mon, 13 Aug 2012 07:03:05 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=508 ]]> En col·laboració amb la Festa Major de Gràcia i Events-QR, GràciaNet ha desenvolupat per aquest 2012 vàries eines per portar tota la informació de la Festa Major de Gràcia 2012 als mòbils.

Per una banda a cada carrer hi haurà situats en llocs visibles els codis QR que permetran a qualsevol usuari de smartphone conèixer la programació de l’espai i fins i tot interactuar amb la seva agenda personal per emmagatzemar la informació dels actes.

Per reforçar la presència en els mòbils també s’ha desenvolupat una aplicació per Android que un cop descarregada permet consultar la mateixa informació però sense la presència de cap codi QR. D’aquesta forma es complementa la informació local i especialitzada proporcionada a través dels codis amb una aplicació que la recull tota sencera i que a través de la connexió a Internet dels smartphones la porta a l’usuari. Us podeu descarregar l’app d’Android a la següent adreça: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fmgracia.events

Amb aquestes accions a més d’apropar encara més la festa als veïns i visitants creiem que aportem el nostre granet de sorra a la cura del nostre planeta evitant la impressió de programes i papers.

2012-08-08 19.54.13 2012-08-08 19.53.45 2012-08-08 19.53.34 ]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/08/la-festa-major-de-gracia-al-mobil-mes-que-mai-codis-qr-i-aplicacio-per-android/feed/ 0
Codis QR per la Festa Major de Gràcia http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/codis-qr-per-la-festa-major-de-gracia/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/codis-qr-per-la-festa-major-de-gracia/#respond Thu, 28 Jun 2012 07:49:58 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=503 ]]> Aquest 2012 la Festa Major de Gràcia i GràciaNet hem acordat portar altre cop a la Festa a la vanguarda digital. Si al 1997 vam ser els primers en fer la pàgina web de la Festa Major aquest any volem ser els primers en oferir el programa de Festa a través dels codis QR.

Per això, GràciaNet i la Festa Major de Gràcia col·laboraran posant un codi QR a tots els carrers i places guarnides de Gràcia on hi hagi un punt d’informació, que un cop escanejat pels visitants i graciencs els portarà a una pàgina web dissenyada especialment per als mòbils que informarà dels actes que s’estiguin duent a terme en aquell lloc i en aquell precís instant. Des d’aquesta mateixa web es podrà veure els actes previstos en aquell espai o navegar per tota la programació de la Festa Major.

A continuació us deixem unes captures de pantalla del que veureu quan escanegeu un codi QR de la Festa Major, perquè aneu fent boca:

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/codis-qr-per-la-festa-major-de-gracia/feed/ 0
Samarreta guanyadora II Concurs de GràciaNet http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/samarreta-guanyadora-ii-concurs-de-gracianet/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/samarreta-guanyadora-ii-concurs-de-gracianet/#respond Tue, 26 Jun 2012 17:22:00 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=496 ]]> Després de més de 2 mesos rebent originals, i un procés de votacions popular que va acabar amb cinc finalistes, el jurat del Concurs va escollir com a Samarreta guanyadora el disseny de Gemma Alfós, que us reproduïm aquí sota.

 

 

A dia d’avui ja hem enviat aquest disseny a imprimir, i comptem que a principis del mes de Juliol ja es podrà adquirir a diversos punts de Gràcia. De nou, us volem donar les gràcies a tots els participants i als pràcticament 2.500 internautes que vàreu participar en el procés i als 5 spònsors sense els quals això no hauria estat possible.

Si voleu començar a preparar-vos per l’estiu podeu visitar la Botiga Online de GràciaNet, on hi trobareu la samarreta guanyadora d’aquest any i moltes més: http://qstcoms.com/grcia

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/06/samarreta-guanyadora-ii-concurs-de-gracianet/feed/ 0
Prorroguem una setmana! http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/05/prorroguem-una-setmana/ http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/05/prorroguem-una-setmana/#respond Mon, 21 May 2012 06:30:22 +0000 http://blocs.gracianet.cat/?p=494 ]]> Diuen que els graciencs ho fan tot a darrera hora i aquesta setmana ho hem comprovat amb la recepció dels dissenys per al Concurs de Samarreta de GràciaNet. O sigui que com que no volem que ningú es quedi sense poder participar ho allarguem una setmana més! Així doncs, ara estarem acceptant dissenys fins el dia 27 de maig, aquest diumenge. Que no se us passi!

 

]]>
http://blocs.gracianet.cat/blog/2012/05/prorroguem-una-setmana/feed/ 0