Descobrim els sentits

18 Novembre 2006
0

Aquesta setmana a la classe dels Elefants hem treballat 4 dels 5 sentits, i ha resultat molt interessant. Cada dia estava destinat a un dels sentits.

Dilluns vem començar amb el sentit de l'oïda. Per treballar-lo vem para molta atenció amb els sons del carrer, tot escoltant els cotxes, camions i motos que hi passaven. Després vem escoltar sons enregistrats en un CD d'animals, de vehicles i de diferents timbres. Realment va resultar fascinant observar les cares dels infants realitzant aquesta escolta amb gran atenció.

 

Dimarts vem anar a piscina com sempre.

 

Dimecres vem treballar el sentit de la vista. Per fer-ho vem presentar als infants diversos espais amb materials ben diferenciats:

– En una taula hi havia ulleres de plàstic amb vidres de diferents colors.

– En una altra taula hi havia calidoscopis i lupes.

– En un altre espai hi havia ampolletes plenes de sabó i colònies de diferents colors, a través de les quals els infants hi podien mirar.

– I un darrer espai on hi havia diferents tipus de paper per tal d'observar els que eren transparents dels que no: paper de celofan de colors, paper de seda, paper d'alumini, cartolines…

 

Dijous vem treballar el sentit de l'olfacte, tot fent olorar als infants diferents aliments i elements identificables per l'olor com: una ceba, sabó, vinagre, llimona, taronja, colònia… Després havien d'identificar aquesta olor amb els ulls tapats. Aquesta darrera parft va resultar més complicada, ni tan sols jo amb la meva trompa vaig ser capaç d'esbrinar-ho. aquest fet em va fer pensar que aquest és un sentit poc desenvolupat en la nostra societat.

 

Divendres va arribar el torn del gust, vem probar:sucre, sal, vinagre, mel, taronja, llimona i xocolata. Evidentment el que més va agradar als nens és la xocolata. Després vaig fer-los probar amb els ulls tapats, i alguns nens sí que van saber del que es tractava.

 

Com podeu veure aquesta ha estat una setmana sensorial, que culminarà dilluns amb el treball del sentit del tacte.

Fins la pròxima! 



Comentaris

Deixa la teva opinió