El Trompeta recomana… CONTES I RONDALLES

29 Novembre 2006
0

Hola, avui és un dia important per a mi perquè he decidit engegar una nova secció en el meu Bloc: El Trompeta recomana… en aquesta secció, la meva intenció és la de donar-vos a conèixer recursos o materials relacionats amb els infants que considero, sota el meu punt de vista que poden resultar interessants.

Així que avui he decidit començar per la Literatura Infantil, tema que a mi m'apassiona, així que si us interessa, preneu llapis i paper (o copieu aquesta bibliografia en un "Word", jeje):

* El petit blau i el petit groc. Leo Lionni. ed. Kalandraka –> Aquest magnífic conte, ens permet treballar els colors i la formació del verd, com alhora ens porta a una bonica rondalla que pot agradar tan a petites com grans criatures.

* Olivia. Ian Falconer. Ed. Serres –> Aquest és el primer d'una sèrie d'àlbums il·lustrats publicats per el mateix autor sobre les aventures i desventures d'un personatge repelent alhora que entrenyable, la porqueta Olivia. La resta millor descobriu-ho vosaltres mateixos.

 

* Un papa a mida. Davide Cali. Ed. Baula –> Història totalment contemporània en els temps en que vivim actualment sobre una nena que com el títol del conte explica busca: "Un papa a mida".

* Hadabruja. Brigitte Minne/Carll Cneut. Barbara Fiore Editore. –> Una història magnífica sobre una fada que volia ser bruixa, on es descobreix el veritable significat de ser mare. Les il·lustracions poden agradar més o menys, però la història és realment bonica. 

* Dia de mercat. Editorial Cruïlla –> Si sou mestres d'Escola Bressol d'infants molt petits i penseu que no hi ha contes destinats als infants d'aquestes edats; aquesta és la vostra oportunitat. Es tracta d'un conte de roba que ens convida a descobrir el mercat i els aliments que hi podem trobar.

* ¿Qué crees?. Mem Fox. FCE –> Si us agraden els contes sobre bruixes, aquest és el vostre; us sorprendrà i us mantindrà atents fins al final. els dibuixos són hiperrealistes i d'una qualitat excel·lent.

* La bruixa grinyoladents –> No tinc ara mateix l'autor però és fàcil de trobar. Es tracta d'un conte molt fosc per a infants valents que no els hi espanti trobar-se amb un personatge com aquest. Amb tots els elements característics de les rondalles maravelloses.

 



Comentaris

Deixa la teva opinió