El Trompeta recomana… CONTES DE RATOLINS (VI)

19 Gener 2008
0

Hola a tots i totes! Suposo que us haureu adonat que els ratolins m'agraden, si més no m'agraden els contes que tenen com a protagonista aquests simpàtics animalons. De fet, són molt populars en el món dels contes. Així que avui us porto ja la sisena entrega sobre aquestst simpàtics protagonistes.

UN BEMOLL ESPARPILLAT, Antonio Amargo, Editorial Siete Leguas (2007) –> En Bemoll és un ratolí enamorat de la música que un bon dia, malgrat que la resta de la seva comunitat el critica, decideix mudar-se per tal de viure a l'interior d'un piano de cua. El problema sorgeix en el fet d'intentar passar desaparcebut quan el pianista està assajant l'obra mestra de la seva vida, la més difícil que ha tocat mai.

Un conte molt especial que inclou un CD amb la cançó principal del conte, a més d'una pista interactiva per jugar a través de l'ordenador.

DE QUÉ TÉ POR EL RATOLÍ?, Emily Gravett, Editorial Cruïlla (2007) –> A través de les pors que ens ensenya el ratolí protagonista d'aquesta història, aprenem a descobrir les pròpies i a superar-les. cada pàgina ens convida a descobrir una por diferent, planes plenes de sorpreses que ens permetran superar les nostres pors.

Dibuixos, escrits i collages ens transporten al món de les pors de manera divertida i imaginativa.

ELS RATOLINS DE LA SENYORA MARLOWE, Frank i Devin Asch, Editorial Joventut (2007) –> Aquest àlbum il·lustrat és d'una qualitat excel·lent, al igual que el de "El Ratolí del Senyor Maxwell". Dels mateixos autors i d'estètica similar, aquesta història ens transporta al fantàstic món creat per aquests dos autors.

En aparença, la Senyora Marlowe és un respectuosa ciutadana qe compleix la llei, però té una doble vida, la que dóna a conèixer a veïns i la que viu en realitat. A casa seva acull a tota una comunitat de ratolins que viu al marge de la llei ocultats de les autoritats de la ciutat. Uns ratolins que viuen una persecució per part de la comunitat felina. És l'amable sentora Marlowe, la protectora dels ratolins que sembla ser? Podrà evitar de menjra-se algun? Serà descoberta per la polícia? Trairà als ratolins? Totes aquestes preguntes reben la seva resposta durant la narració d'un conte d'una qualitat excel·lent.

Les il·lustracions són magnífiques i extraordinàries. En definitiva, fantàstic!

UNA CASA A LA MIDA, Petr Horácek, Editorial Jovntut (2007) –> El ratolí a trobat una gran poma, una poma preciosa de color vermell, una poma tan gran que no cap en la seva petita casa. Aquest conte ens narra la recerca d'un ratolí per trobar una llar per a ell i la seva poma. Cada casa que visita, ja està ocupada, en la seva recerca la poma acaba menguant i finalment… Trobarà una casa?

Unes il·lustracions senzilles, coloristes i simpàtiques acompanyen a un conte on cada casa és diferent a l'anterior.

Fins aviat!

 

 Comentaris

Deixa la teva opinió