El Trompeta recomana… CONTES PER A NENS AVENTURERS

29 Febrer 2008
0

Hola a tots i totes! Avui us porto alguns contes per a nens i nenes aventurers i decidits, que estiguin disposats a llegir com es va crear la primera nina, o com un gran Guerrer sent por d'una ombra molt estranya. Contes per a petits i per a una mica més grandets que ens portaran al passat, a altres indrets…

EL GRAN GUERRERO, Pello Mari Añorga, Editorial Faktoria K de Libros (2007) –> Aquest és un conte vasc amb unes il·lustracions força estranyes, però intrigant i divertit. és la història d'un guerrer temible i poderós, que es dirigeix cap a casa en cavall desp´res de viure una de les seves grans aventures. Està molt cansat i decideix parar, de sobte s'adona de que una ombra l'està envoltant, l'ataca i perd les armes, la torna a atacar i perd la vestimenta… finalment l'ombra és…

CROMINYONA, Gay Michel, Editorial Corimbo (2007) –> Aquesta és una història que va succeïr fa més de 10.000 anys, en l'època dels cromanyons. Una nena de la tribu vol coure pa com ho fan les dones del seu poblat, però no la deixen perquè és massa petita; així que agafa una mica de fang, li fa cara, ulls, boca i cos i la posa a coure amb el pa. Els gran s'enfaden al veure que hi ha fang amb la farina i tiren la nina. Ella la recupera. Ha creat la primera nina de la història!

Es tracta d'un conte molt bonic, que narra una història fascinant i acosta als més petits a un món que fa molts i molts anys que vem deixar enrere. Potser no tant, oi? Encara les nenes juguen amb nines.

LA CASA DEL MISTERI, Gil Blanco, Editorial Combel (2007) –> Un àlbum il·lustrat fascinant, a cada plana apareix un personatge fantàstic diferent: bruixes, vampirs, mòmies. El text és escrit amb rima i ens parla d'aquest personatge.

A continuació us adjunto un dels textos del llibre:

Aquí está Aurelio II,

el fantasma de Su Alteza,

que ha perdido la cabeza

y la busca en medio mundo.

 

Sin ella no puede, al alba,

sacarse brillo a la calva

ni darse una comilona

ni ponerse la corona.

 

Ni gritar constantemente,

ni hacerle burla a la gente…

Tampoco sacarse un moco,

¡y se está volviendo loco!

 

Si te encuentras en un sueño

una cabeza sin dueño,

dásela a Aurelio II

que la busca en medio mundo.

Les il·lustracions són brillants, superposen plans i textures diferents, tot combinant diferents tècniques.

EN BUMBA VOL SER CAÇADOR, Cyril Hahn, Editorial Baula (2007) –> Aquest és un conte de tapes dures i amb solapes i aquestes coses que a mi no m'acostumen a agradar. Però el recomano pensant amb els més petits, ja que és un conte gran i divertit, amb unes il·lustracions molt vistoses i un personatge protagonista molt simpàtic: en Bumba.

Ningú a la tribu vol anar a caçar però en Bumba té gana i decideix anar-s'hi tot sol. Què portarà dins el seu sac?

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió