El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (II)

11 Abril 2008
0

Hola a tots i totes! S'acosta Sant Jordi i com l'any passat us vull portar contes que parlin d'aquesta bonica llegenda. Aquest any n'he trobat moltíssims, alguns més infantils, altres més originals; però sens dubte tots tenen alguna cosa especial i amb un aspecte en comú: recordar-nos a tots la llegenda d'un valent cavaller que va matar un drac.

SANT JORDI I ALTRES HISTÒRIES DE CAVALLERS, Tony Bradman, Editorial Beascoa (2004) –> Com el nom d'aquest llibre indica, es tracta d'un recull d'històries de cavallers amb uns dibuixos molt bonics i entre les quals trobem el nostre Sant Jordi. Interessant per ser explicat, més que per ser llegit, ja que són històries una mica llargues, i per a nens o nenes als que fascini l'imaginari medieval de castells, cavallers, dracs i princeses.

POEMES I CANÇONS DE SANT JORDI, Il·lustracions d'en Max, Publicacions de l'Abadia de Montserrat –> Aquest és un conte amb CD que inclou poemes dels millors escriptors catalans en relació a la figura de Sant Jordi, així com 11 cançons inèdites composades per José Manuel Pagán. És un conte per a les mestres o pares als que els hi interessi treballar la figura de Sant Jordi més enllà de la història que tots coneixem. El que fa especial són sens dubte les il·lustracions del que és per mi un veritable geni: en Max.

SANT JORDI I EL DRAC, Antoni Cósimo, Editorial Beascoa (2005) –> Hi havia una vegada un drac, el més famòs de la història: el més pudent, el més terrorífic, el més cruel i terrible. I a sobre es volia menjar ni més ni menys que a la princesa. Algú no li posarà gens fàcils i aquest algú té nom de llegenda: Sant jordi. La història de Sant Jordi amb unes boniques, simpàtiques i còmiques il·lustracions de Purificación Hernández, i una versió de la història feta per Antoni Cósimo.

ELS BUM-BUM, LA PRINCESA, SANT JORDI, EL DRAC I…, Montserrat Ginesta, Publicacions de l'Abadia de Montserrat –> Sota un títol tan llarg per un conte s'amaga una història senzilla per introduir aquesta llegenda als més petits. És un conte perquè els nens puguin mirar, de tapes dures i frases molt senzilles. Dibuixos vistosos, com els que sempre acompanyen a la família dels Bum- Bum fan d'aquest un conte per als més menuts.

SANT JORDI, Josep Maria de Segarra, Editorial Cruïlla (2003) –> D'aquest conte no en destaco les il·lusracions, de fet no m'agraden gaire, sinó que en destaco la idea. Forma part d'una col·lecció sota el títol: "Vull legir… POESIA". Amb això cada conte fragmenta poemes curts dels nostres més il·lsutres poetes, en versos. Cada plana és un vers amb un dibuix al costat; i al final del conte apareix el poema sencer. Una manera original i divertida d'introduir als infants al món de la poesia.

Fins aviat!

 



Comentaris

Deixa la teva opinió