ELS GERMANS GRIMM IMPOSTORS?

11 Maig 2008
0

Hola a tots i totes!

Ahir a la nit vaig estar veient en DVD la pel·lícula: El secret dels Germans Grimm. La veritat és que la pel·lícula em va agradar, és molt fantàstica, una barreja de personatges qe es van entrellaçant en un conte que és diferent de la resta però que té els elements típics de tots els contes. Apareix una nena amb una Caputxeta Vermella, boniques noies adormides que desperten amb un petó, una granota que és molt més que una granotya, una donzella atrapada en una torre sense portes, dos germans perduts en el bosc… Tots aquests elements ens evoquen, evidentment a centenars d'històries i contes que tots hem llegit o escoltat.

Però de fet, és una pel·lícula que no té un contingut històric real, ja que ens titlla als germans d'una espècie de "caçafortunes" que anaven pels pobles i ciutats destruint a bruixes, ogres i altres possibles personatges propis de la superstició de molts indrets; però realment eren uns impostors que montaven farses per simular que mataven a aquests èssers terrorífics.

De fet, per a mi, els Germans Grimm, més que no pas autors d'inombrables contes, van ser uns grans recopiladors de folklore i llegendes infantils explicades de pares a fills. Van escriure i reescriure els contes que els hi explicaven la gent de les diferents contrades i en van fer el seu Kinder- und Hausmärchen i la segona part Contes de fades dels germans Grimm. Gràcies a ells hem conegut a en Hansel i la Gretel, a la Ventafocs; però potser també hem perdut en Ton i la Guida o la Cendrosa. Han universalitzat i estandartitzat els contes, i ens han portat les versions que en coneixem actualment.

Uns grans recopiladors sens dubte.



Comentaris

Deixa la teva opinió