El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (IV)

17 Abril 2009
0

Hola a tots i totes! Un any més s’acosta la diada de Sant Jordi, un dia especial on les editorial comencen a treure novetats per tot arreu. Però lluny d’això el que a mi m’interessa és la llegenda de Sant Jordi, una llegenda de la que se n’han fet moltíssimes versions per als infants. Aquest any us porto algunes que m’han agradat, a la vegada que també us porto històries de dracs que s’allunyen de la famosa llegenda catalana.

LA DRAGA SENSE ESCATES, Lena Paüls, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2008) –>Vet aquí una vegada un poble amb un màgic estany i una draga sense escates que hi arriba i pretén que els seus habitants l’ajudin amb el seu problema. I si no l’ajuden diu que es menjarà a tots els nens del poble… Una història sobre dracs amb unes il·lustracions divertides i originals.

19902

LA LLEGENDA DE SANT JORDI, Il·l Màriam Ben- Àrab, Editorial Empúries (2009) –> Vet aquí que una llegenda està a punt de succeïr a les contrades de Montblanc, una llegenda que capgirarà la vida de tot un poble i que serà recordada pels segles dels segles. Una vegada més una nova versió de la llegenda de Sant Jordi, però en la que m’agradaria destacar especialment la seva jove il·lustradora que ens aporta una visió fresca i diferent del cavaller, el drac i la princesa.

jordi350

p3080009p3080010p3080011hell190

 

PAF, EL DRAC MÀGIC, Peter Yarrow i Lenny Lipton, Il·l ERic Puy Baret, Símbol editors (2009) –> “Paf, era undrac màgic que vivia al fons del mar…” Aquesta és una cançó molt coneguda pels nens i nenes catalans d’una generació com la meva, una cançó preciosa i una mica trista sobre les aventures d’un drac que es feia amic d’un nen. Doncs bé, se n’ha fet un conte! De fet és la cançó transcrita i il·lustrada i l’edició anglesa conté a més un CD amb la cançó original. Les il·lustracions són precioses i val la pena mirar-se-les bé. Molt maco i és que la cançó és sentir-la i em transporta…

1402747829

 

EL MEU PRIMER LLIBRE DE SANT JORDI, Pep Molist, Il·l Valentí Gubianas, Editorial Baula –> Com sempre les excel·lents il·lustracions d’en Valentí Gubianes ens porten aquesta llegenda, pensada aquesta vegada per als més petits.

http___wwwbaula

 

SANT JORDI, LA PRINCESA I EN RODERIC, Xavier Blanch, Il·l Francesc Rovira, Editorial Baula (2009) –> Un nou llibre de Sant Jordi, aquesta vegada una mica diferent. Per tal de que els infants es sentin encara més protagonistes de la història, aquest conte ens introdueix un nou personatge: en Roderic. En Roderic és el jove i millor amic de la princesa, que vol aconseguir desfer-se del drac i no sap com fer-ho. SEguint a la jove noia capturada pel drac es troba amb el valent cavaller Sant Jordi, que matarà al drac i alliberarà al poble sencer, i farà d’en Roderic el jove heroï del poble. Les il·lustracions són aquesta vegada d’en Francesc Rovira, il·lustrador de gran trajectòria i d’excel·lent qualitat en les seves produccions.

71841_sant_jordi_la_princesa_i_en_roderic

rodericroderic02roderic03roderic04

Fins aviat i feliç Sant Jordi!!!



Comentaris

Deixa la teva opinió