El Trompeta recomana… CONTES DE CATALUNYA

3 Juliol 2009
0

Sota un títol tan clar com aquest, només explicar-vos que us porto dos contes que em van agradar molt quan els vaig descobrir que parlen del nostre país, un país “tan petit”, com dirien alguns, però ple de coses maravelloses. Festes, indrets, cultura…

DE LA A LA Z CATALUNYA, Josep Tort, Il·l. Luisa Vera Guardiola Editorial Everest –> Es tracta d’un recull de textos rimats que van de la A la Z i on cada lletra té un paper rellevant, ja que hi trobem un aspecte de Catalunya relacionat, de manera que cada lletra és una paraula que ens parla d’algun aspecte cultural, o geogràfic de les nostres contrades. A la vegada el text va acompanyat d’una explicació sobre el lloc, la llegenda o l’aspecte que es treballa amb cada lletra.

8447413012

ANEM DE FESTA!, Lola Casas, Il·l. Carme Queralt, Editorial Baula –> Aquest àlbum il·lustrat es tracta d’un recull de poemes de Lola Casas sobre les fetses i tradicions populars que es realitzen durant l’any a Catalunya: castanyada, Sant Joan… Tots ells amb la gràcia especial que caracteritza  a l’autora, especialista en poesia per a nens. Una nova manera d’acostar aquest gènere que sovint ens sembla excessivament adult als infants.

978844791813



Comentaris

Deixa la teva opinió