Els Trompeta recomana… CONTES DE LES 4 ESTACIONS

31 Juliol 2009
0

Hola a tots i totes! Les èpoques de l’any és un tema que es treballa molt a l’educació infantil. Sobretot amb els més petits. I és que distingir entre primavera, estiu, tardor i hivern sovint resulta massa complicat, és per això que avui em ve de gust portar-vos alguns contes on es treballen aquestes boniques èpoques de l’any, perquè cadascuna d’elles té alguna cosa especial.

EL CAMÍ DEL SOL, Montse Tobella, Editorial Baula (2007) –> He tingut la sort de veure els originals d’aquest conte i són realment magnífics, un conte amb un text suggeridor que ens parla dels colors de la primavera, d’una bona ombra  a l’estiu, de la pluja de tardor i de la neu de l’hivern. Molts colors i moltes sensacions recollides en aquest bonic conte. Un conte que es serveix de les estacions per parlar-nos també de l’amistat i de la importància de superar junts les dificultats.

En fi, una delícia!

8447914089

LAS ESTACIONES, Mari Iela, Editorial Kalandraka  –> Es tracta d’un conte que es converteix en un autèntic poema visual de la mà d’una de les dissenyadores més Vanguardistes dels anys 70. Conte que ens mostra tot un any sencer de vida per un arbre i tot el que durant aquest any li passa a ell i passa al seu voltant. Entenent la natura, com un cicle sense fi que any rere any es van repetint.

La primera edició es va publicar l’any 1973, i ara més de 25 anys després continua sent una obra vigent i original, capaç de captar l’atenció dels lectors més joves. Una autèntica obra d’art!

baumdurchsjahr

NARA, Pitu Alvárez, SD Edicions (2009) –> Des de la seva publicació, allà per principis d’any, volia recomanar aquest conte, ja que em va encantar, però resultava complicat ubicar-lo en una temàtica concreta. Finalment, després de donar-loi voltes és un conte que ens parla de la primavera, ara sabreu ben bé com ho fa.

La Nara és una nena valenta, vitalista i amb molta força, està un bon dia de primavera intentant caçar una criatura que volava pel seu davant. La segueix i de cop i volta passa quelcom inesperat, la Nara es transformarà en una libèl·lula.

Els dibuixos són genials, plens de llum, vida i color i la protagonista és bonica, dolça i simpàtica.

En fi, de nou una joia!

untitled-1025033043053



Comentaris

Deixa la teva opinió